1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Arvoliha on myymälävarkaiden uusi suosikki

Kalliit lihafileet kelpaavat myös myymälävarkaille. Osa varastetuista fileistä saattaa päätyä katukauppaan.

Näpistelijät ovat tyhjentäneet osan kaupan lihahyllystä. Kuva: Yle Uutiset

Myymälävarkaita ovat aina houkutelleet kalliimmat tuotteet, kuten päivittäiskosmetiikka ja partakoneenterät. Myös alkoholijuomia ja tupakkaa on kadonnut varkaiden taskuihin. Nyt kaupoista katoaa myös arvolihaa.

- Ei se ihan jokapäivästä ole, mutta viikottain saattaa jotakin sattua, kertoo Alepa-ketjun ryhmäpäällikkö Matti Markkula.

Poliisin mukaan suurin osa myymälävarkausilmoituksista koskee edelleen olutta, siideriä ja lonkeroita. Kassan taakse piilotettuun tupakkaan eivät varkaat pääse enää käsiksi.

Osa kaupoista on lopettanut tiettyjen lihatuotteiden myynnin kokonaan varkauksien takia. Alepa-ketjussa ei vielä ole tarvinnut ryhtyä järeisiin toimiin lihavarkauksien takia, kertoo ryhmäpäällikkö Matti Markkula:

- Tekniset ratkaisut ovat nykyisin niin hyvin kehittyneet, vartiointi ja valvonta. Olemme pystynet ennaltaehkäisemään ja jälkikäteen selvittämään tapaukset.

Myymälöissä ei tiedetä, minne liha päätyy.

- Itse en osaa ottaa kantaa, varmasti poliisi osaa siitä kertoa paremmin. Voisin kuvitella, että ehkä siitä saattaa päätyä osa katukauppaan. Mutta kun sitä viedään, niin aina se jonkun suihin varmasti päätyy, Markkula sanoo.