Tangomarkkinoiden loppukilpailussa kaksi keskisuomalaista

Tämän vuoden Tangomarkkinoilla Keski-Suomea edustavat Nino Nyman ja Terhi Matikainen. Tangomarkkinoiden finaalit starttaavat huomenna Seinäjoella.

Vuoden 2012 Tangomarkkinoiden laulukilpailun finalistit tuulettamassa finaalipaikkaansa Seinäjoelle heinäkuussa 2012. Kuva: Yle

Tangomarkkinoiden loppukilpailussa kisaa 12 laulajaa. Loppukilpailu ei kuitenkaan ole sama kuin finaali.

- Finaali on kaksiosainen, ja siihen finaalin finaaliin karsitaan puolet pois, kertaa Terhi Matikainen sääntöjä.

Kilpailu on sikälikin kovaa, että enää ei valita tangokuningasta ja -kuningatarta erikseen, vaan kuninkaallisia tulee vain yksi. Kilpailua tittelistä ei käydä kampittamalla.

- Kilpailu käydään laulamalla, eikä laulajilla tunnu olevan mitään toisiaan vastaan. Kun joku menee lavalle, kaikki tsemppaavat häntä, Matikainen sanoo.

- Seinäjoella tuntuu olevan laulajien kesken erittäin hyvä henki, joka säilyy vaikka kilpailijat vaihtuvat, Nyman täydentää.

Molemmat keskisuomalaiskisaajat tietävät mistä on kyse, sillä molemmat ovat jo aikaisempina vuosina olleet karsimassa kisaan.

Tangofinaalissa on jo entuudestaan tunnettuja nimiä kuten Tapio Liinoja ja Janus Hanski.

- Onhan siellä Terhi Matikainenkin, Nino Nyman nauraa.

- Oli siellä sitten vaikka Jari Sillanpää, niin omaa juttua lähdetään tekemään. Minä en kilpailua ole miettinyt, olen vain yrittänyt laulaa mahdollisimman hyvin, hän vakavoituu.

- Heittäytymistä, yleisön kanssa kommunikointia ja tulkintaa vaaditaan. Olen tyytyväinen torstain kisakappaleeseen, joka on Lapin tango, Matikainen sanoo.

- Tulkinta on todella tärkeä. Minulla on kappaleena Täysikuu, joka on vedetty moneen kertaan teknisesti oikein, mutta minä aion tuoda siihen lisäksi oman itseni, Nyman sanoo.

Kappaleitaan eivät laulaja ole saaneet valita itse, vaan tuomaristo määrää mitä lauletaan.