Opinhalu ei katoa kesälläkään

Sadat innokkaat puurtavat jälleen kesäopintojen parissa. Osa  Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kursseista on elokuussa ja ilmoittautuminen niihin on käynnissä.

kesäyliopistot
Opiskelija kirjastossa.
Mari Latva-Karjanmaa / Yle

Pääsääntöisesti kaikki halukkaat ovat päässeet opiskelemaan, mutta joillakin yksittäisillä kielikursseilla on rajattu osallistujamäärä.

Suosituimpia ovat perusopintojen kokonaisuudet, joista kasvatustieteet ovat pitäneet pintansa vuosikausia. Myös sosiologia ja kieliopinnot kiinnostavat. Eri tiedekuntien opiskelijat suorittavat avoimessa yliopistossa pakollisia kieliopintoja. Lisäksi on abikursseja.

Myös erilaisia lyhyitä kursseja löytyy. Esimerkiksi viime viikolla Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto järjesti yhteistyössä Oulun läänin taidetoimikunnan kanssa kirjoittajakurssin Överkalixissa, Ruotsissa. Kirjoittamisen kesäkurssi Ruotsissa – Murha Överkalixissa -kurssilla tehtiin pieniä improvisaatiotekstejä, kirjoittamisen tekniikkaa ja vinkkejä tekstin työstämiseen. Harjoituksia sovelletaan dekkarimaiseen henkilöhahmojen ja juonen kehittelyyn.