Kirjailija: Enkeli-Elisa on oikeasti ollut olemassa

Elisa on oikeasti ollut olemassa, sanoo Jonakin päivänä kaduttaa -teoksen kirjoittanut Minttu Vettenterä YleX Etusivun haastattelussa. Helsingin Sanomien Kuukausiliite on kyseenalaistanut Elisan olemassaolon.

kulttuuri
Kollaasi Enkeli-Elisan facebook-sivusta ja www-sivustolta www.jossainkaukana.net/elisa.
Yle Uutisgrafiikka, lähteet: Enkeli-Elisan facebook-sivu ja www.jossainkaukana.net/elisa

Helsingin Sanomien heinäkuun Kuukausiliitteessä ilmestyneessä artikkelissa spekuloidaan jättimäisen seuraajakunnan keränneen Enkeli-Elisan todenperäisyyttä - onko itsemurhan tehnyttä 15-vuotiasta tyttöä ollut edes olemassa?

Artikkeliin haastatellut kirjoittamisen ja psykologian asiantuntijat epäilevät Minttu Vettenterän keksineet itse koko tarinan. Elisan vanhempia ei ole koskaan tavoitettu, sillä Vettenterän mukaan nämä eivät halua julkisuutta. Ainoa yhteyshenkilö heihin on Vettenterä.

- Elisa on oikeasti ollut olemassa, se on fakta. On ollut 15-vuotias tyttö, joka on tappanut itsensä, ja jonka päiväkirjamerkinnöistä voimme päätellä, että suurin syy oli koulukiusaaminen, Vettenterä painottaa.

Yksi painavimpia Kuukausiliitteen julkaisemia todisteita liittyy Elisan väitettyyn kuolinpäivään 7. helmikuuta 2011 - päivään, jona yhtäkään 15-vuotiasta tyttöä ei lehden mukaan Suomessa kuollut.

- Kirjassa ja kaikkialla on painotettu, että kyse on fiktiivisestä tarinasta tosielämän ihmisistä. Olen kirjailija, en toimittaja - on haluttu tehdä romaania, ei dokumenttia, Vettenterä jatkaa.

Kirjailija kertoo Hesarin myös tarjonneen lakimiestä selvittämään nimettömästi Elisan todenperäisyyden.

- Mutta miksi tätä vaihtoehtoa ei tarjottu ennen tätä juttua? Maito on jo kaatunut, Vettenterä ihmettelee Kuukausiliitteen toimintatapoja.

Myös poliisi on omatoimisesti lähtenyt selvittämään Elisan taustoja. Ketään ei kuitenkaan tässä vaiheessa epäillä rikoksesta.

Lue koko juttu ja kuuntele Vettenterän haastattelu YleX:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YleX