Elämäntarinafestivaali Paanukirkon naapuriin

Kärsämäen XII Elämäntarinafestivaalia järjestetään tänä kesänä nostalgisissa tunnelmissa. Festivaali palaa useiden vuosien jälkeen Paanukirkon naapuriin Kärsämäen Pappilaan.

Kärsämäki
Elämäntarinafestivaalin Tarinaniskijälogo
Elämäntarinafestivaali

Pappilassa järjestettiin ensimmäinen Elämät tarinoiksi -kurssi keväällä 1999. Pappilassa pidetään myös tämän kesän kirjoitusvalmennus. Ohjaajana on FT Liisa Enwald, joka on ollut mukana Elämäntarinan kuvioissa alusta lähtien.

Elämäntarinafestivaali hakee näkyvyyttä muun muassa tarinatorilla, joka sijaitsee Kärsämäen keskustassa, Konttilan kentällä. Kentälle pystytetään myös Tarinatorni, josta julistetaan tarinarauha ja luetaan festivaalitarinoita

Perjantaina Kotirintaman elämää-seminaarissa käsitellään seminaarin nimenkin mukaisesti kotirintaman elämää sodan aikana. Seminaarissa julkistetaan myös Kotirintaman elämää - kirjoituskilpailun tulokset. Kirjoituskilpailuun osallistui noin sata kirjoittajaa eri puolilta Suomea ja Ruotsista.

Tarinaniskennän SM

Yhdeksän eri puolilla Suomea järjestettyjen aluemestaruuskilpailujen voittajaa sekä Tukholman kilpailun voittaja kilpailevat Tarinaniskennän Suomen mestaruudesta perjantaina. Festivaalijärjestäjien mukaan aluemestaruuskilpailuista on tullut viestejä siitä, että kilpailuun osallistuneiden määrä ja yleisömäärä ovat kasvaneet.

Kilpailuja järjestämässä on myös uusien paikkakuntien aktiiveja. Festivaalien tavoite aluekilpailujen järjestämisestä koko Suomen kattavasti näyttää pikku hiljaa toteutuvan.