Mustan elokuvan mestari paljastaa Michael Jacksonin hauskuuden

Elokuvaohjaaja Spike Lee teki dokumentin poptähti Michael Jacksonista. Bad-levyn tekemisestä ja sen vaikutuksesta kertovan elokuvan luvataan näyttävän, minkälainen ihminen poptähti oikeasti oli.

kulttuuri
Michael Jackson maaliskuussa 2009.
Michael Jackson maaliskuussa 2009.EPA

Kolme vuotta sitten kuollut poptähti Michael Jackson on pääosassa ohjaaja Spike Leen uudessa dokumenttielokuvassa, joka saa ensi-iltansa loppuvuodesta. Afroamerikkalaisen elokuvan mestari kuului Jacksonia ystäviin, mutta myös hän sanoo oppineensa uutta dokumenttia tehdessään.

_Bad-_levyn tekemisestä ja sen vaikutuksista kertova dokumentti sisältää muun muassa ennennäkemätöntä materiaalia Jacksonin omista arkistoista.

- Elokuvassa on paljon sellaista kuvaa, jota kukaan ei ole koskaan nähnyt. Se sisältää muun muassa Michaelin itse kuvaamia otoksia, ohjaaja Spike Lee kertoo.

Poptähti kulissien takana

Popin kuninkaaksi nimetyn artistin lahjakkuuden lisäksi elokuvassa näytetään myös hänen henkilökohtaisempaa puoltaan.

- Hänellä oli todella hyvä huumorintaju. Hän oli hauska, ja se näkyy myös elokuvassa, ohjaaja Spike Lee lupaa.

Tehdessään haastatteluja elokuvaansa varten Lee halusi paneutua kahteen asiaan.

- Haastattelimme henkilöitä, joihin Michael vaikutti ja sellaisia, jotka työskentelivät hänen kanssaan tämän levyn aikaansaamiseksi, ohjaaja kertoo.

Bad-_levyn julkaisemisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Levy oli jatkoa Jacksonin suurmenestykselle _Thriller.

Spike Lee on tunnetuimpia afroamerikkalaisia elokuvaohjaajia. Hänen arvostetuimpia elokuviaan ovat Do the Right Thing - Kuuma päivä _(1989), _Malcolm X _(1992) ja _25th hour - viimeinen ilta (2002).

Lähteet: AP