Kysely: Valtaosalla yhdysvaltalaisista uniongelmia

Consumer Reports -lehti kysyi noin 26 000 lukijaltaan heidän nukkumisestaan, ja tulokset olivat pääosin karua luettavaa.

Ulkomaat

Noin 60 prosenttia yhdysvaltalaisista nukkuu uuden kyselyn mukaan liian vähän tai huonosti.

Yleisin syy nukahtamisvaikeuksiin, yölliseen heräilyyn tai väsymykseen on työperäinen stressi. Muita yleisiä syitä olivat terveysongelmat ja taloudelliset huolet.

Consumer Reports -lehden kyselyssä yleisin ongelma oli heräily kesken unien, josta valitti lähes 60 prosenttia vastaajista. Vaiva haittasi etenkin naisten ja ylipainoisten öitä.

Kyselyn mukaan työttömät kärsivät riittämättömästä unesta tyollistettyjä enemmän, sillä noin 70 ongelmanukkujista oli työttömiä, kun työllisten osuus oli noin 60 prosenttia.

Noin 40 prosenttia oli kokeillut unettomuuteen reseptilääkkeitä, ja vajaa kolmannes jotain muuta nukahtamista edistävää tuotetta, kuten valeriaanaa tai melatoniinia, joka ei ole Yhdysvalloissa reseptilääke.

Lukijakysely osoitti toisaalta, että unettomuutta voi hoitaa myös ilman lääkitystä. Tuhannet vastaajat kertoivat saaneensa apua muun muassa päiväsaikaisesta liikunnasta, syvähengitysharjoituksista, joogasta tai puolen tunnin rentoutumisesta ennen sänkyynmenoa

Kyselystä uutisoi The Washington Post -lehti.