1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jukka Kervinen Taestolla kuplettimestariksi

Kuopiolainen Jukka Kervinen vei voiton Joensuussa järjestetyssä valtakunnallisessa Jaakko Teppo –kuplettikilpailussa. Kervisen esitys keräsi yleisöltä selvästi kovimmat aplodit ja raikuvimmat naurunremakat. Voitto taisikin tulla yllätyksenä ainoastaan miehelle itselleen.

Kuva: Antti Makkonen / Yle

Kuplettikilpailun voiton varmistuttua Jukka Kervinen oli omin sanojensa mukaan hämmentynyt, mutta tyytyväinen. Voitto ratkesi sympaattisella Taesto-kupletilla.

- Taesto kertoo sellaisesta alasavolaisesta selibaatinmurtaja Taisto Kiimalaisesta, jolla on tämmöinen iso ongelma, nimittäin puute, tarinoi Kervinen.

Kervisen mukaan Taisto ei kuitenkaan ole luovuttajaluonne, vaikka onkin yrittänyt päästä tavoitteeseensa jo pitemmän aikaa.

- Hänen myönteinen persoonallisuutensa ei anna alistua tähän ongelmaan, vaan hän taistelee nimensä mukaisesti. Ja on taistellut jo 48 vuotta, jatkaa Kervinen.

Alalle nuoria ja räppäreitä

Sekä rap että kupletti ovat kummatkin loppujen lopuksi yksinkertaista musiikkia ja ehdottomasti tekstivetoista. Tätä nuorempien tekijöiden marssia alalle olen itse toivonut jo pidempään.

Jukka Kervinen

Kervinen ei pidä kuplettia kuolleena kansanperinteenä. Hän ottaa esimerkiksi suositun rap-artisti Palefacen.

- Paleface on hyvä esimerkki tällaisesta nykyartistista, joka käyttää paljon kansanmusiikkia ja kuplettia musiikissaan ja on tällä hetkellä hirmuisan suosittu, selventää Kervinen.

Hip-hopin ja kupletti-musiikin väliltä Kervinen löytää selkeän kytköksen.

- Sekä rap että kupletti ovat kummatkin loppujen lopuksi yksinkertaista musiikkia. Kummatkin ehdottomasti tekstivetoisia. Tätä nuorempien tekijöiden marssia alalle olen itse toivonut jo pidempään, sanoo Kervinen.

Selkeä voittaja

Kervinen oli selvästi sekä yleisön että tuomarien mieleen. Tuomariston mukaan Kervisen voiton takasi lauluista, juonnoista ja vitseistä koostunut hyvin rytmitetty kaari. Tuomariston puheenjohtaja Jaakko Tepon mukaan Kervinen onnistui myös kaikkein tärkeimmässä.

- Se joka saa porukan nauramaan ja hyvälle tuulelle, on näissä kilpailuissa yleensä voittaja, totesi Teppo.

Kisan muut finalistit olivat varkautelainen Eino Happonen sekä helsinkiläinen "Hilma" alias Kirsi Manninen, jotka hekin saivat kiitosta osakseen. Erityisen mielissään tuomaristo oli siitä, että tänä vuonna finaaliin oltiin saatu myös naisosallistuja.

Kuplettikilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.