Viestijuoksijat valtaavat Porin stadionin

Porin stadion täyttyy viikonloppuna yli 1500 urheilijasta sekä heidän tukijoukoistaan. SM-viestien odotetaan kiinnostavan laajalti myös satakuntalaista urheiluyleisöä.

viestijuoksut
Stadion Porin
Jari Pelkonen / Yle

Porissa tulevana viikonloppuna järjestettäviin viestijuoksun suomenmestaruuskilpailuihin odotetaan monituhatpäistä yleisöä. Kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Raimo Järvinen uskoo, että viestijuoksukilpailut kiinnostavat satakuntalaisia.

- Kyllä kai siellä parhaimmillaan tommonen 4000-5000 ihmistä saattaa olla parhaillaan, Järvinen arvioi.

SM-viestit järjestävät yhteistyössä Nakkilan Vire, Noormarkun Nopsa ja Pori Yleisurheilu. Järjestäjät uskovat myös kisojen taloudelliseen menestykseen, vaikka mm. kisojen televisiointi tuo järjestäjille myös kuluja.

- Tekniikka maksaa. Me joudumme tulostaulut ja videotaulut hankkimaan, koska televisiointi sen vaatii. Maksamme nämä kulut kokonaan itse.

- Olemme löytäneet hyvin yhteistyökumppaneita ja olemme eläneet säästöbudjetin mukaan. Uskomme, että sekin puoli menee aika hyvin, Järvinen sanoo.

Kisoihin on ilmoittautunut 520 viestijoukkuetta 82 urheiluseurasta. Yle Urheilu tarjoaa sunnuntaina lähes puolentoista tunnin paketin kisojen tapahtumista television kakkoskanavalla.