1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. leirintäalueet

Pohjois-Pohjanmaan leirintäalueilla ollut hiljaista

Juhannuksen jälkeen matkailijoita on ollut tavallista vähemmän. Alkukesällä heitä liikkui kuitenkin viime vuoden tahtiin. Kalajoella odotetaan matkustajamäärän päätyvän vuodentakaisiin lukemiin.

Kuva: YLE

Pohjois-Pohjanmaan leirintäalueet ovat vetäneet juhannuksen jälkeen keskimääräistä vähemmän väkeä. Kalajoen Hiekkasärkillä, Nallikarissa ja Kuusamon Oulangan kansallispuiston leirintäalueilla matkailijoita vieraili kuitenkin totuttua enemmän ennen juhannusta, joka on tasannut koko kesän matkailusaldoa.

- Juhannuksena meillä oli erityisen paljon väkeä, mutta heinäkuulle tultaessa väkimäärä on heilahdellut voimakkaasti päivästä päivään, kertoo Kalajoen Hiekkasärkkien liiketoiminnan johtaja Minna Tontti.

Suomen suurimmalla leirialueella Kalajoella matkailijamäärän odotetaan hiljaisesta heinäkuun alusta huolimatta kasvavan takavuosien tasolle, yli  125 000:een.

- Kuusamossa poikkeuksellista on ulkomaalaisten vähäisyys, kertoo Oulangan leirintäalueen yrittäjä Ari Seppänen.

Seppäsen mukaan matkailijoita vieraili Oulangalla hyvin kesän parin ensimmäisen viikon aikana. Sitten hiljeni.

- Porukka on hukassa, vaikka käsillä pitäisi olla kauden vilkkain loma-aika. Ulkomaalaisia on vieraillut myös tavallista vähemmän. Muun muassa hollantilaisia on selvästi vähemmän liikkeellä, kuin viime kesänä, Seppänen sanoo.

Seppäsen mukaan matkailijamäärän hetkellinen notkahdus voi johtua vaellusreitin kupeessa sijaitsevalla leirialueella alkukesän koleasta säästä.