Reumasairaalan alue heräämässä henkiin Heinolassa

Konkurssiin pari vuotta sitten menneen Reumasairaalan alueelle aiotaan koota hoiva- ja lääkäripalvelujen tuottajia. Kaavailuissa on myös koulutusyhteistyötä sekä kansainvälisiä terveysmatkailupalveluja

Vastikään kiinteistöistä ja tontista kaupat tehnyt Carelogi Oy aikoo perustaa alueelle hyvinvointi- ja osaamiskeskuksen.

Heinolalaisen perheyrityksen omistukseen siirtyi kesäkuun alussa Reumasairaalan kiinteistö rakennuksineen ja tontteineen 4,7 miljoonan euron kauppahinnalla.

- Kauppa sai juuri lainvoiman ja pääsemme nyt kunnolla viemään asioita eteenpäin. Kiinnostus on selvästi kevään aikana ollut nousussa, kertovat aiemmin konkurssipesän lukuun tiloja markkinoineet Jaana ja Juha Kukkonen Carelogi Oy:stä.

Carelogi Oy aikoo koota tiloihin hoiva- ja lääkäripalvelujen tuottajia.

Tällä hetkellä alueella suurin vuokralainen on Heinolan kaupunki, jolla on useammassa kerroksessa palveluasumistoimintaa vanhuksille. 

Tiloja ja välineitä

Tilat on myyty irtamistoineen ja esimerkiksi neljän leikkaussalin yksikkö antaa hyvät puitteet niin ortopedia- kuin kauneusleikkauksille.

Tlalosta löytyy myös auditorio- ja muita koulutustiloja. Yhteistö koulutuskeskus Salpauksen kanssa onkin vireillä.

- Salpaus on ollut kiinnostunut näistä tiloista ja neuvottelut ovat jo aika pitkällä. Yhteistyön toteutumisella on iso merkitys kokonaisuuden kannalta, sanoo Juha Kukkonen.

Tilat ovat yrittäjien mukaan hyvässä kunnossa ja pääosin hyödynnettävissä sinällään. Tontilla on vielä jäljellä rakennusoikeutta. 

Hotellista on moni Juha Kukkosen mukaan ihmetellyt, että onko se ollut käytössä lainkaan.

- Aluksi hyödynnetään jo valmiita tiloja ja jatkossa tehdään muutostöitä, jos tilat eivät käy suunniteltuun tarkoitukseen.

Valo pitää nimensä

Merkittävässä roolissa on mittavan saneerauksen vain pari vuotta ennen konkurssia läpikäyneen hotellin avaaminen potilashotelli- ja terveysmatkailulle.

Kaavailuissa on myös muunlaista vuokraustoimintaa. Hotellista löytyy yrittäjien mukaan mahdollisuuksia vaikkapa vanhusten ryhmäasumiseen.

Terveysmatkailupalveluissa yrittäjäpariskunta näkee mittavaa potentiaalia.

- Pyrimme kehittämään mallia muiden toimijoiden kanssa perinteistä hoidollisempaan suuntaan lääkäri- ja fysioterapiapalveluineen. Markkinointia suunnataan myös itään.

Syksyllä Reuman tiloihin on muuttamassa mm. yksityinen päivätoimintakeskus, jonka käynnistämisessä  Carelogi on aluksi mukana.

Hotelli Valo saa pitää nimensä, mutta alue nimetään uudelleen.

- Tähän asti olemme puhuneet vanhasta Reumasta, mutta syksyllä nimi muuttuu, sanoo Jaana Kukkonen.