Sääskisafari tanssittanut talkoilla 25 vuotta

Sääskisafari-tanssilavatapahtuma täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Tapahtuma on kiertänyt vuosien aikana yli sadalla paikkakunnalla.

Eero Ylitalo
YLE

Tornionlaakson musiikkiklubin kunniapuheenjohtaja Eero Ylitalo arvioi, että tapahtumalla on ollut suuri merkitys muun muassa maaseudun elävöittämiselle. Ylitalo arvioi, että Sääskisafarin myötä kylille ja kaupunkeihin on tullut paljon myös muita tapahtumia.

Ylitalon mukaan tapahtumaa on voitu järjestää näin pitkään ahkeran talkooväen ansiosta.

- Rahallahan on pilattu paljon hyviä asioita, mutta meillähän ei ole ollut sitä ongelmaa kun ei ole koskaan ollut rahaa niin paljon. Kaikki tekee talkoilla ja panostavat, pistävät omistaan. Parhaimmat maksavat toistatuhatta euroa että saavat talkoilla, olla muutaman tunnin yöunilla, pystyttää lavaa, soittaa ja laulaa, Ylitalo kertoo.

Ylitalon mukaan saadut lipputulot käytetään tapahtuman kuluihin, esimerkiksi mainostamiseen ja kuljetuskaluston ylläpitämiseen. Ylitalo kertoo, että loppu tapahtuman tuotoista lahjoitetaan stipendeillä nuorille ja hieman varttuneemmillekin musiikinharrastajille ja erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin, kuten sotaveteraaneille.

Sääskisafari-tanssilavatapahtuma aloittaa tämän kesän kiertueen perjantaina Ruotsin Juoksengista.