Hyppää sisältöön

Kädetön ja jalaton mies ui nyt yli Gibraltarinsalmen

Sähköonnettomuudessa raajansa menettänyt ui erikoisvalmisteisten räpylöiden avulla. Hänen tavoitteenaan on uida viittä manteretta erottavien vesireittien yli.

Kätensä ja jalkansa sähköonnettomuudessa menettänyt ranskalaismies on uinut yli Gibraltarinsalmen. Uintimatka on osa 42-vuotiaan ranskalaisen Philippe Croizonin tavoitetta uida viiden mantereen välisten vesialueiden yli.

Croizon ui erikoisvalmisteisten räpylöiden ja snorkkelin avulla. Hän lähti ystävänsä kanssa uintimatkaan Espanjan Tarifasta ja ui 14 kilometrin matkan Tangeriin Marokkoon viidessä tunnissa ja 20 minuutissa.

Croizon on jo uinut Englannin kanaalin yli 2010- Tämänkertainen tavoite alkoi toukokuussa, kun hän ui Indonesian ja Papua-Uusi-Guinean välisen vesireitin sekä kesäkuussa Aasian ja Afrikan mantereet erottavan Akabanlahden yli Jordaniasta Egyptiin.

Jalattoman ja kädettömän miehen tavoitteena on yhdistää mantereet uinnillaan osoittaakseen, että "olemme kaikki yhtä". Elokuussa Croizon pyrkii uimaan Venäjältä Alaskaan.