Mikä saisi sinut vaihtamaan aurinkosähköön?

Aurinkosähkö ei ole Suomessa lyönyt läpi, vaikka aurinkosähköä hyödyntävät järjestelmät ja paneelit ovat kehittyneet viime vuosina kovaa tahtia. Aurinko on pysynyt Suomessa syrjäseutujen energianlähteenä, eikä suunta näytä muuttuvan. Näyttäisitkö sinä vihreää valoa aurinkosähkölle?

Osallistu
Aurinkopaneeli omakotitalon katolla.
Yle

Toiveissa on, että aurinkosähkö nousee vähitellen osaksi omakotitalojen sähköratkaisuja. Kehitys on lisännyt kiinnostusta, mutta ratkaisut puuttuvat.

Motivan uusiutuvan energian yksikön päällikkö Timo Määttä kertoo, että aurinkosähkölle ei löydy vielä tilaa suomalaisperheiden taloudessa.

- Kyllä se on rahakysymys. Järjestelmä ei maksa itseään takaisin kovinkaan nopeasti. Taloudellisia perusteita ei ajatella, jos takaisinmaksuaika on 10 - 15 vuotta.

Suomen uusiutuvan energian tukijärjestelmä, eli syöttötariffi, ei koske aurinkosähköä. Tukien puuttuminen on osaltaan pitänyt aurinkosähkön kesämökkiläisten puuhasteluna.

Aurinko on loputon energiavaltti - innostaako aurinkosähkö? Vaihtaisitko kotisi sähköratkaisun aurinkosähköön perustuvaksi, jos aurinkosähköä tuettaisiin enemmän?