Sateinen kesä ja artistien hintapyynnöt koettelevat tanssilavoja

Kävijämäärät ovat pudonneet joillakin tanssilavoilla jopa 40 prosenttia aiemmasta. Naapurinvaaran huvikeskus Sotkamossa on onnistunut säilyttämään yleisönsä epävakaasta kesäsäästä huolimatta.

Kotimaa
Tanssiva pariskunta.
Mika Kanerva / Yle

Eniten tanssijärjestäjien kannalta ongelmia tuottaa se, että esiintyjät joudutaan sopimaan jopa vuosia aikaisemmin, sanoo ohjelmistosta vastaava Sirpa Moilanen Naapurinvaaran huvikeskuksesta. Nyt suunnitellaan jo seuraavia ohjelmakausia.

- Artistien ostamispuolella eletään pitkällä jaksolla. Kalenterit 2014 on avattu jo. Pitäisi tietää, kuka on in ja kuka out.

Keikkojena hinnoittelu on oma kompastuskivensä. Osalla artisteista hintataso ei ole enää kohtuullinen.

- Silloin jos yleisöä käy, hintataso on kohtuullinen. Lippujen hintoja ei enää pysty korottamaan, mennään jo kipurajalla, pähkäilee Sirpa Moilanen.

Jos artistin suosion aallonharja on jo mennyt ohi, artistit voisivat tulla alas hintapyynnöissään. Tämä on kuitenkin harvinaista vastaantuloa tanssilavaa kohtaan.

- Tiedän kyllä artisteja, jotka ovat pudottaneet hintaansa, kun ovat nähneet, että yleisö ei ole liikkeellä.

Naapurinvaaran huvikeskuksen lippuluukulla vaihteleva kesäsää ei ole näkynyt.

- Tanssiyleisö on itse asiassa käynyt tasaisemmin kuin aikaisempina vuosina. Ei ole ollut huippuiltoja eikä niitä huonoja iltoja. Katettu 2000 neliön tila on vaikuttanut täällä siihen, että kävijämäärissä ei ole tapahtunut muutoksia.

Vesisateet ja kylmyys vähentävät kesälavojen suosiota. Yleisömäärissä on tullut laskua 30 - 40 prosenttia viime kesään verrattuna. Tämä rokottaa varsinkin pienimpiä lavoja.