Kansanedustajat täysin eri linjoilla eurokriisistä

Yle Pohjois-Karjalan tekemän kyselyn perusteella maakunnan kansanedustajien mielipiteet jakautuvat eurokriisistä. SDP:n Riitta Myller suhtautui myönteisimmin Suomen taloudellisen vastuun kasvattamiseen, mikäli se takaisi euroalueen vakauden.

kansanedustajat
Riitta Myller.
Heikki Haapalainen / Yle

Eurokriisi jakaa maakunnan kansanedustajien mielipiteitä. Lähes kaikki kansanedustajat ymmärtävät Yle Uutisten kyselyn tuloksia, jonka mukaan pääosa suomalaisista ei halua kasvattaa Suomen vastuita velkakriisissä. SDP:n Riitta Myller oli tuohtunut, että gallupeja tehdään tällaisista asioista.

Edustajista Suomen vastuita eivät kasvattaisi Perussuomalaisten Osmo Kokko ja molemmat keskustalaiset edustajat Eero Reijonen ja Anu Vehviläinen. Vain Riitta Myllerin mukaan taloudellisia vastuita pitäisi ottaa lisää, jos niillä saavutettaisiin vakaus. Kokoomuksen Pekka Ravi ja SDP:n Merja Mäkisalo-Ropponen eivät ottaneet kantaa kysymykseen.

Kysymys euroalueen hajoamisesta on kansanedustajille vaikea. Vain Osmo Kokko uskoo, että jokin euromaa eroaa yhteisvaluutasta kahden vuoden kuluessa. Muut kansanedustajat eivät halunneet tai osanneet vastata kysymykseen.

Yle Pohjois-Karjala sai puhelimitse kiinni kaikki maakunnan kansanedustajat.