Vuoristoradan jarrumiespaita no. 1 jäädytettiin

Linnanmäen huvipuiston Vuoristoradan pitkäaikainen jarrumies Topi Lipponen jäi eläkkelle perjantaina. Takana on 37 kesää Linnanmäen suosituimman laitteen kuljettajana.

Kotimaa
Linnanmäen vuoristoradan jarrumies Topi Lipponen vuoristoradalla.
Yle Uutiset pääsi mukaan 37 kesää jarrumiehenä työskennelleen Topi Lipposen viimeiselle kierrokselle.

Topi Lipponen varmasti muistetaan vielä pitkään jarrumiesten ikuisena ykkösenä. Muistoksi Vuoristoradan viereen on nyt ripustettu legendan paita, jossa komeilee numero 1.

Uuden jarrumiehen astuessa palvelukseen hän saa numeron, joka pienenee työvuosien mukana. Numero yksi on nyt siis jäädytetty Topille.

Topi itse sanoo, ettei vaihtaisi töistään päivääkään, ei edes sadepäiviä. Lasten kirkumisestakaan hän ei ole saanut tarpeekseen.

- Siihen ei kyllästy koskaan. Se on hieno tunne että ihmisillä on hauskaa.

Topin on ollut tarkoitus jo pariinkin otteeseen päättää jarrumiehen ura, mutta lopettaminen ei ole onnistunut perhesyistä johtuen.

- Ei se onnistunut, kun on nämä Linnanmäen työntekijät. Nää on ku yhtä perhettä. Tästä on jääny hyvä muisto, todella hyvä.

Hänen mukaansa tällä kertaa lopettamispäätös pitää. Vuoristorataa hän ei silti hylkää, vaan aikoo tulla edelleen sen kyytiin, tällä kertaa matkustajaksi.