Apple palasi vihreään rekisteriin: ”Poistuminen oli virhe”

Pettyneiden asiakkaiden palaute oli liikaa - Apple ei pysynyt kauaa ympäristöystävällisen rekisterin ulkopuolella.

talous
Applen myymälä Hong Kongissa, Kiinassa.
Applen myymälä Hong Kongissa, Kiinassa.Jerome Favre / EPA

Teknologiajätti Apple on palauttanut tuotteensa EPEAT-järjestelmän "vihreään rekisteriin". Yhtiö julkaisi asiasta tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) nettisivuillaan perjantaina.

Electronic Product Environment Assessment Tool eli EPEAT-järjestö kertoi viime viikolla, että Apple pyysi poistamaan sen rekisteristä kaikki 39 tuotettaan.

Rekisterin vaatimusten mukaan vihreät tuotteet pitäisi pystyä purkamaan osiin tavallisten työkalujen avulla. Applen vetäytyminen EPEAT:sta on viime päivinä kerännyt paljon mediahuomiota.

Applen laitteistotekniikasta vastaava johtaja Bob Mansfield kertoo tiedotteessa, että "useat lojaalit asiakkaat" ovat viime päivänä kertoneet pettyneensä yhtiön rekisteristä poistumiseen.

- Myönnän, että se oli virhe. Tästä päivästä lähtien kaikki oikeutetut Applen tuotteet ovat jälleen rekisterissä.

EPEAT kertoo nettisivuillaan, että Apple on lisännyt rekisteriin kaikki poistamansa tuotteet ja lisäksi joitakin uusia.

Bob Mansfield alleviivaa, että yhtiön sitoutuminen ympäristönsuojeluun ”ei ole ikinä muuttunut”.

- Apple valmistaa koko alan ympäristövastuullisimmat tuotteet. Insinööritiimimme on työskennellyt ahkerasti jo vuosia, jotta tuotteemme olisivat vielä ympäristöystävällisempiä. Olemme edistyneet paljon alueilla, joita ei vielä mitata EPEAT-systeemissä.

Esimerkkinä teknologiayhtiö kertoo, että se on "johtavana alallaan" poistanut tuotteistaan haitalliset myrkyt kuten bromatut palonestoaineet ja polyvinlyykloridin.

EPEAT kertoi aiemmin olevansa pettynyt Applen päätökseen vetäytyä rekisteristä. Apple vakuuttaa nyt, että yhtiön suhde järjestöön on kokemuksen myötä vahvistunut.