Hyppää sisältöön

Namibiassa aiotaan tappaa kymmeniä tuhansia hylkeitä

Tänään sunnuntaina alkavan metsästyskauden tavoitteena on 80 000 kuutin ja 6 000 uroshylkeen tappaminen. Viranomaisten mukaan metsästyksellä estetään kalakantojen romahtaminen, mutta eläintensuojelijoiden mukaan tarkoituksena on käydä kauppaa hyljetuotteilla.

Hylkeitä Cape Crossissa Namibian rannikolla. Kuva: Jutta Dobler / Lehtikuva

Namibiassa alkaa tänään sunnuntaina vuotuinen hylkeenmetsästys. Marraskuun loppuun asti kestävän metsästyskauden saalistavoitteena on 80 000 kuuttia ja 6 000 afrikanhyljeurosta. Hylkeet hakataan kuoliaiksi piikkipäisillä kepeillä.

Namibian viranomaisten mukaan metsästyksen tarkoituksena on estää kalakantojen romahtaminen. Eläintensuojelijat uskovat kuitenkin, että todellinen syy on kaupankäynti hyljetuotteilla. Hylkeiden rasvaa käytetään kauneudenhoitotuotteisiin ja urosten sukupuolielimiä potenssilääkkeisiin.

Viranomaisten mukaan Namibiassa elää 1,3 miljoonaa hyljettä, mutta eläintensuojelijat eivät hyväksy lukua, koska eivät pääse tutustumaan laskentatilastoihin. Namibia on ainoa eteläisen pallonpuoliskon maa, joka sallii hylkeiden metsästyksen. Pohjoisella pallonpuoliskolla hylkeitä metsästetään Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Tanskalle kuuluvassa Grönlannissa ja Kanadassa.

Afrikanhylje on korvahylkeisiin kuuluva laji, joka elää eteläisellä pallonpuoliskolla. Lajia uhkasi 1900-luvun alussa sukupuutto, mutta se on sittemmin elpynyt ja se luokitellaan nykyisin elinvoimaiseksi lajiksi.

.
.