Lähihoitajia kuntiin täsmäkoulutuksella

Neljä Loimaan seudun kuntaa aikoo helpottaa lähihoitajapulaansa täsmäkoulutuksella. Yhteistyössä alueen TE-toimiston kanssa on räätälöity kaksivuotinen rekry-koulutus. Valmistuville on tarjolla työpaikka koulutuskunnissa.

koulutus
Vanhuksia ruokailemassa vanhainkodissa.
Yle

Koski , Marttila, Oripää ja Tarvasjoki osallistuvat Loimaan TE-toimiston syksyllä käynnistämään lähihoitajien rekry-koulutukseen. Koulutus kestää kaksi vuotta. Loimaan ammatti- ja aikuisopiston antaman teoriaopetuksen lisäksi käytännön koulutus tapahtuu kunnissa. Ryhmään mahtuu kymmenen aikuisopiskelijaa. Kuntien kanssa yhdessä toteutettava rekry-koulutus on vielä varsin uutta, sanoo toimistonjohtaja Matti Salmilahti Loimaan TE-toimistosta .

-Tässä muodossa koulutus on kohtuullisen uutta, koska tässä osallistuvat kunnat ovat tietylllä maksuosuudella mukana, eli tässä on nimenomaan kyse kuntien rekrytointikoulutuksesta, sanoo Salmilahti.

Hänen mukaansa koulutettaville on luvassa työpaikat kunnissa.

-Kunnissa on ollut selkeästi tarvetta tällaiseen koulutukseen, koska vanhusväestön määrä on kasvamassa ja hoitajapulasta on kärsitty jo vuosia. Lähivuosina kysyntä hoitajista kasvaa edelleen ja tämä on kunnille hyvä tapa hankkia tarvittavia lähihoitajia, kun koulutus on kunnille erittäin edullista, sanoo Salmilahti.

Hän toteaakin odottaneensa, että Loimaan seudulta tässä vaiheessa olisi useampikin kunta lähtenyt mukaan hankkeeseen.

-Varmasti, kun hyvä kello kauas kuuluu eli myönteinen palaute tästä koulutuksesta leviää laajemmalle, niin useampi kunta on valmis vastaavaan rekry-koulutukseen, arvelee Salmilahti.

Haku rekrytointikoulutukseen päättyy elokuun puolivälissä, ja jo nyt toistakymmentä halukasta on ottanut yhteyttä TE-toimistoon. Kaikki hakijat haastatellaan ja testataan ennen koulutukseen valintaa. Itse koulutus alkaa syyskuun alkupuolella.