Formulasuuruus McLaren innostui pienen porilaistallin pyörästä

Pienessä harrastetallissa on valmistunut mittavat muutokset läpikäynyt vuoden 1993 Harley Davidson Softail. Pyörä lähtee kiertämään näyttelyitä ympäri Eurooppaa. Sen haluaa näytille myös F1 -tallia pyörittävä McLaren.

McLaren Automotive
moottoripyörä 1993 Harley Davidson Softail
Kati Rantala / Yle

Porilaisen Aki Mannisen rakentama 1993 Harley Davidson Softail kiinnostaa alan harrastajia ja ammattilaisia ympäri maailmaa. Useissa näyttelyissä syksyn aikana nähtävä pyörä sai jopa McLarenin heräämään.

- Kävin Espanjassa keskustelemassa tallin edustajien kanssa ja pyörä nähdään myös heidän näyttelyssään. On hieno asia, että näin pienessä tallissa nykerretty vekotin saa maailmalla julkisuutta. Se on sitä bonusta, mikä tulee harrastuksen mukana, Manninen toteaa.

Pyörässä vain rippeitä alkuperäisestä

Päivätyön ohella pyöriä kasaava Manninen ei osaa laskea kuinka monta tuntia yhden pyörän tuunaamiseen kuluu aikaa. Kyseinen Harley Davidson Softail on työllistänyt häntä iltaisin jo vuoden ajan.

- Sain Amerikasta vuosi sitten sellaisen puun alla säilyneen aihion, että ei kauheasti kylmännyt leikata runkoa kahtia. Pyörästä säästyivät vain paperit, kuoret ja kolmekymmentä senttiä koneen runkoa. Useiden työtuntien ja sujuvan viranomaisyhteistyön jälkeen pyörä on nyt ajokuntoinen myös Suomen kilvissä.

Omat mieltymykset näkyvät lopputuloksessa

Manninen tuo pyöriinsä aina jotain henkilökohtaista ja Softailin värimaailmakin löytyi omista farkuista. Espanjan matkalla juotu viinipullo puolestaan kirvoitti ajatukset seuraavaan projektiin.

- Seuraava projektini on entistä haastavampi. Fat ass bikerit ovat rakentelijoiden in-juttu Amerikassa ja haluan tuoda sellaisen Suomeen. Se valmistuu sitten vuonna 2014 valkoviinipullon värimaailma mielessä, Manninen naurahtaa.