1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kuhmon Kamarimusiikissa huomioitu ensikertalaiset

Ensikertalaisille tapahtuman järjestäjä on kerännyt 21 konsertin listan, jonka avulla uusi kamarimusiikkikävijä saa mahdollisimman laajan käsityksen tarjonnasta.

kulttuuri
Kuhmo Chamber Music Festival.
Heikki Rönty / Yle

Kamarimusiikissa uusia kävijöitä on vuosittain noin tuhat. Ensikertalaisille on kerätty 21 konsertin lista, jonka avulla uusi kamarimusiikkikävijä saa mahdollisimman laajan käsityksen tarjonnasta. Lista sisältää esiintyjien ja säveltäjien lisäksi myös erikoisuuksia.

- Meillä on tänä kesänä muun muassa musiikkiaiheisia runoja lapsille. Tätä tarjotaan myös ensikertalaisille, sanoo toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Kamarimusiikin aikana tarjolla on yli sata konserttia, sillä runsaan 70 maksullisen esityksen lisäksi tarjotaan ilmaiskonsertteja.

- Musiikkikurssilaiset esiintyy festivaalin toisella viikolla ilmaiskonserteissa ja näissä konserteissa ensikertalaisen on mahdollista päästä tutustumaan tulevaisuuden tähtiin.

Monet festivaalivieraat nauttivat tapahtuman luomasta tunnelmasta ja muusta oheistarjonnasta. Kajaanilainen Pirkko Wihervaara on käynyt kamarimusiikkiviikoilla melkein joka vuosi.

- Tämmöinen ihana kesäviikko, että tässä voi nauttia musiikista, tästä miljööstä täällä ja kuljeskella, lueskella ja viettää kesää, Wihervaara mainitsee.

Kamarimusiikissa kasvaa uusia tähtiä kotimaisille ja kansainvälisille esiintymislavoille. Tänäkin vuonna Kuhmossa esiintyy aikaisempien vuosien kasvatteja.

- Monet tämänhetkiset suomalaiset taiteilijat ovat Kuhmon kasvatteja. Sellisti Martti Rousi, pianisti Juhani Lagerspets ja pianisti Paavali Jumppanen, Rusanen toteaa.

Lue seuraavaksi