Areva-Siemens tyrmää TVO:n moitteet

Olkiluodon uutta ydinvoimalayksikköä rakentava Areva-Siemens ja laitoksen tilaaja Teollisuuden Voima syyttävät jälleen tosiaan rakennustyön viivästyksestä. TVO:n mukaan syy on asennustyön ja suunnittelun puutteissa, Areva-Siemens syyttää TVO:ta heikosta organisoinnista.

talous

Olkiluodon kolmatta ydinvoimalayksikköä rakentava Areva-Siemens ei hyväksy lainkaan Teollisuuden voiman rakentajiin kohdistamaa syytöstä. TVO ilmoitti maanantaina ydinvoimalan valmistumisen viivästyvän edelleen, koska laitostoimittajan omat aikataulut ovat pettäneet.

Tiedotteessaan TVO vaati laitostoimittajalta kokonaisaikataulun päivittämistä, uutta vahvistusta ja analyysia laitosyksikön valmistumispäivästä sekä selvitystä niistä toimenpiteistä, joilla aikataulussa pysytään.

Omassa kannanotossaan Areva-Siemens siirsi syyn viivästyksestä Teollisuuden Voimalle. Areva-Siemensin mukaan TVO ei ole tarjonnut laitoksen rakentajille kunnollista toiminnallista organisaatiota, mikä olisi yhtiöiden keskenään sopiman aikataulun edellytys.

Areva-Siemens muistuttaa, että yhtiöt sopivat viime joulukuussa keskinäisestä vastuunjaosta, jolla varmistettaisiin Olkiluoto 3:n aikataulussa pysyminen. Heinäkuun 6. päivä Areva-Siemens ilmoitti TVO:lle, että aikataulua on muutettava ja että TVO kantaa vastuun lykkäyksestä.

TVO:n Yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta sanoi Ylen Uutisten haastattelussa, että viivästyksen syy on myöhästely laitostoimittajan laitosyksikön asennustöissä ja automaation suunnittelussa.

Kun alkuperäisen aikataulun mukaan Olkiluoto 3:n olisi pitänyt valmistua vuonna 2009, uusin suunnitelma on, että sähköntuotanto alkaa 2015. TVO ja Areva-Siemens ovat jo aiemminkin syytelleet tosiaan viivästyksistä.

Lähteet: Yle Uutiset