1. yle.fi
  2. Uutiset

Rankkasade hiljensi Taikahuilun Savonlinnassa

Raju sadekuuro on kurittanut Savonlinnan Oopperajuhlien Taikahuilu-oopperan esitystä maanantai-iltana. Esitys päätettiin keskeyttää huonon kuuluvuuden vuoksi.

kulttuuri

Taikahuilu-oopperan esitys jouduttiin keskeyttämään rankkasateen takia Savonlinnan Oopperajuhlilla maanantaina.

Oopperajuhlien tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen kertoo, että ooppera oli pakko keskeyttää vartin väliajan jälkeen. Esitys keskeytettiin noin viideksi minuutiksi, koska rankkasade rummutti katosta eikä esityksestä kuullut mitään.

Esitys katkaistiin sopivasti oopperan puhekohtauksessa, jossa Pamina tulee lavalle ja Papagena poistuu. Esitystä pystyttiin jatkamaan keskeytyksen jälkeen samasta kohdasta ja tunnelma Olavinlinnassa oli loppuajan hyvä.

Uuden katoksen aikana esitys keskeytetty aiemmin kerran

Pohjolaisen mukaan oopperaesityksiä on jouduttu Savonlinnassa keskeyttämään harvoin. Edellisen kerran Tosca-oopperan esitys jouduttiin keskeyttämään Olavinlinnassa kesällä 2010.

Rankkasade ei aiheuttanut vaaratilannetta yleisölle. Oopperajuhlien nykyinen katos on vuodelta 2000. Se on soittautunut muuten pitäväksi ja toimivaksi.

Oopperajuhlilla kahden ensi-illan viikko

Sää on tänäänkin jatkunut Savonlinnassa sateisena, Pohjolainen kertoo. Käynnissä on Lentävän hollantilaisen harjoitukset. Tänä iltana esitysvuorossa on Aida ja toivoa sopii, että mahdolliset sateet pysyvät esityksen aikana kohtuullisina.

Savonlinnan Oopperajuhlien 100-vuotisjuhlakesässä on meneillään kahden ensi-illan viikko. Perjantaina ensi-iltansa saa Lentävä hollantilainen ja tulevana lauantaina maailman kantaesityksessä nähdään Free Will -ooppera.

Lue seuraavaksi