Kokkola Cup täyttää jälleen kaupungin

Torstaina alkavaan Kokkola Cup - junioriturnaukseen osallistuu tänä vuonna 290 joukkuetta. Suomen toiseksi suurin turnaus kerää kaikkiaan Kokkolaan noin 10 000 ihmistä, joista junioripelaajia on 7 500 - 8 000. Ulkomaisten joukkueiden määrä on laskenut huippuvuosista.

urheilu
Jalkapallo-ottelun tiimellystä Kokkola Cupissa.
YLE / Petra Haavisto

Joukkueiden määrä on laskenut hieman viime vuodesta, koska kaikkein pienimmille tarkoitettua ilmaista sarjaa ei tällä kertaa pelata. Tässä sarjassa oli viime vuonna 16 joukkuetta.

Neljän päivän aikana pelataan 923 ottelua. Pelipaikkoina ovat Santahaka, jonka tekonurmella pelataan nyt myös aiemmasta poiketen vanhempien ikäluokkien finaalit, Kirkonmäki, Nynäs Park, Heimari ja Ykspihlaja.

Ulkomaisia joukkueita turnaukseen osallistuu vähän yli 20. Lamavuodet laskivat ulkomaisten joukkueiden määrää, suuri takaisku oli myös turnauksen monivuotisen yhteistyökumppanin menehtyminen viime vuonna. Hänellä oli tiiviit yhteyden muun muassa Balttiaan; Puolaan ja Venäjälle.

Turnausvastaava Boris Nygårdin mukaan järjestäjät etsivät uutta yhteistyökumppania ja pyrkivät lisäämään kansainvälisten joukkueiden määrää jatkossa.

- Ulkomailta tulee edelleen mielestäni luvattoman vähän joukkueita. Koko turnauksen yksi tärkeimpiä peruspilareita on kansainvälisyys, sen yritämme turvata jatkossakin.