1. yle.fi
  2. Uutiset

Suominen: Säästölinja puree

Pyyhe- ja pakkausvalmistaja on yltänyt lähes kolmen miljoonan euron voittoon vuoden alkupuoliskolla. Kesäkuussa päättyneissä yt-neuvotteluissa päädyttiin 76 työntekijän vähennykseen.

talous

Kuitukankaita ja pakkauksia valmistava Suominen on pysynyt vuoden alkupuoliskon voitolla. Liikevoitto tammi-kesäkuulta on tiistaisen tulosjulkistuksen mukaan lähes kolme miljoonaa euroa, kun vuosi sitten jäätiin miinukselle.

Yhtiö kertoo nyt, että säästöohjelman toteutus on edistynyt hyvin ja että kulujen karsinta jatkuu. Suominen on käynyt kesällä yt-neuvottelut sulkiessaan osan tuotannosta Nakkilan-tehtaalla. Henkilöstöä vähennetään enimmillään 76 työntekijällä.

Viime vuonna Suominen ja erikoispaperivalmistaja Ahlstron sopivat kaupoista, jossa Suominen ostaa märkäpyyhkeet. Suomisen mukaan kaupat eivät ole vielä valmiit puuttuvien viranomaislupien takia.

Suominen tekee muun muassa kosmetiikka-, kosteus- ja siivouspyyhkeitä. Näiden myynti on alkuvuonna piristynyt, vaikkakin suurin menekki on lastenvaipoilla ja muulla lasten pyyhinnällä. Pakkausmarkkinoilla puolestaan menee Suomisen mukaan heikosti.

Lue seuraavaksi