1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi pamputtaa -videon esitutkinta saatu valmiiksi

Tampereen Hervannassa alastomana riehunut mies ei muista kiinniottotilannetta. Tutkinnanjohtajan arviota poliisin voimankäytöstä joudutaan odottamaan kesälomien yli.

Kotimaan uutiset
Poliisi ottamassa kiinni alastonta miestä.
Amatöörikuvaajan videolla näkyy, miten poliisi yrittää ottaa kiinni alastomana bussin edessä seissyttä miestä.Yle

Poliisin esitutkinta Tampereen Hervannassa 4. heinäkuuta tapahtuneesta alastoman miehen kiinniottotilanteesta on saatu päätökseen.

Poliisin saapuessa paikalle alaston mies oli rikkonut linja-auton lasin. Paikalle saapuneella poliisipartiolla ei ollut miehen kanssa yhteistä kieltä.

Sekava mies puri toista poliisia haalareiden läpi ja käyttäytyi niin raivokkaasti, että poliisi turvautui teleskooppipamppuun ja kaasuun ennen lisävoimien saapumista.

Mies oli vastaavanlaisen käyttäytymisen takia yritetty saada tuloksetta hoitoon jo aiemmin.

- Mies käytäytyi maahan painettuna niin raivokkaasti että partion oli luovuttava yrityksestä saada hänet paremmin hallintaansa mm.teleskooppipatukkaa käyttämällä, joka normaalitilanteessa on yksi lievimmistä voimakeinoista. Otteen menetyksen jälkeen partio turvautui kaasun käyttöön ja pyrki pitämään tilannetta näillä edellytyksillä hallinnassa lisävoimien tuloon saakka, voimankäytöstä kerrotaan Varsinais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Kuulustelut tehty

Miestä ja tapahtuman silminnäkijöitä on kuulusteltu. Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaiseesta vastustamisesta ja vahingonteosta. Kuulusteluissa mies on kertonut, ettei hänellä ole mitään muistikuvia tapahtumista. Mies sai kiinniottotilanteessa mustelmia.

Sivullisen kuvaaman videon nähtyään mies on pahoillaan tapahtuneesta.

Varsinais-Suomen poliisi on tutkinut Pirkanmaan poliisilaitoksen poliisipartion toimintaa ja voimankäyttöä valtakunnansyyttäjän pyynnöstä mahdollisena virkavelvollisuuden rikkomisena.

Poliisipartiota on kuultu. Asiantuntijalausunnot voimankäytöstä valmistuvat lähiaikoina.

Tutkinnanjohtajan arviota jatkotoimista joudutaan odottamaan kesälomien yli.

Lue seuraavaksi