Olkiluoto 4 etenee aikataulussa 3:n ongelmista huolimatta

Olkiluoto 3:een liittyvistä kiistoista huolimatta Areva-Siemens on myös Olkiluoto 4:n mahdollinen laitostoimittaja.

Kotimaa
Olkiluoto 3 -voimala toukokuussa 2012.
Kuvassa on rakenteilla oleva Olkiluoto 3.Teollisuuden Voima Oyj

Olkiluodon kymmenvuotisiksi venyvät rakennustyöt eivät vaikuta tulevien ydinvoimahankkeiden suunnitteluun. Suomalaisyhtiöillä riittää edelleen uskoa myös laitostoimittaja Areva-Siemensiin.

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan aikatauluongelmat eivät vaikuta uusien ydinvoimaloiden suunnitteluun. Teollisuuden Voima ilmoitti maanantaina, että kolmannen yksikön valmistuminen venyy ainakin vuoteen 2015. Yhtiö odottaa parhaillaan tarjouksia neljänteen yksikköön eri laitostoimittajilta.

- Olkiluoto 4 -hankkeen valmistelu - ja suunnitteluvaihe etenee ihan omaa tahtiansa. Olkiluoto 3:n valmistuminen ei siihen vaikuta. Olkiluoto 4:ssä on nyt käynnissä tarjouskilpailuvaihe ja tehdään tällaista tarkkaa detaljitason suunnittelua näille erilaisille laitosvaihtoehdoille, sanoo TVO:n yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta.

TVO ja kolmannen yksikön laitostoimittaja Areva-Siemens ovat kiistelleet venyneen aikataulun syistä useaan otteeseen. Areva-Siemens on tästä huolimatta Olkiluoto 4:n mahdollinen laitostoimittaja.

- EPR on ihan moderni ja turvallinen laitos. Olkiluoto 3 tulee olemaan hyvä ja turvallinen laitosyksikkö, ja Areva on mukana tässä vaiheessa. Odotamme heiltä tarjousta myös Olkiluoto 4:ään.

Suomeen on TVO:n keskeneräisen ja suunnitteilla olevan laitoksen lisäksi tulossa vielä yksi ydinvoimalayksikkö. Sen rakentavan Fennovoiman mukaan vaikeudet Olkiluodossa eivät hidasta valmistelutöitä.