Kesäbisneksenä jäätelöpyörä

Kokkolalaiset Totte Wentin ja Jaakko Kenttä ovat tyytyväisiä kesäbisnekseensä. Jäätelöpyörä kulkee Kokkolan keskustassa, ja se on helppo stopata aina kun halukas ostaja tulee vastaan.

jäätelö
Kuvassa Totte Wentin ja Jaakko Kenttä jäätelöpyöränsä kanssa
Kia-Frega Prepula / Yle

Kun kokkolalaisen Totte Wentinin isä ehdotti kesärahan tienaamiseksi jäätelönmyyntiä, olivat Totte ja sukulaispoika Jaakko Kenttä valmiita. Ajatus tuntui mukavalta. Nyt poikien alla kulkee vuoron perään jäätelöpyörä.

- Tää oli ennen semmonen lasten kyydityskärry. Kun sitä ei tarttettu mihinkään, niin otettiin päällyskuori pois ja laitettiin pakastin paikalle, kertoo Jaakko Kenttä jäätelöpyörästä.

Pakastin toimii aurinkopaneelilla. Aurinkoisena päivänä akku kestää 6-8 tuntia, mutta varjoisempana päivänä kesto on hieman lyhyempi.

Luvat kunnossa

Poikien myymät jäätelöt on hankittu Sia-konttorilta. Pimeästä jätskistä ei ole kyse, vaan liikenteessä ollaan luvan kanssa.

- Sia-konttorilta on saatu lupa. Ois vähän hankalaa, et aina ku poliisiauton näkee, niin pitäis lähtee hirveetä vauhtia polkeen pakoon, nauraa Jaakko ajatukselle luvattomasta toiminnasta.

Jäätelöpyörä kuljettaa mukanaan kerrallaan 40–60 jäätelöä. Valikoimasta löytyy niin vadelmamehujäätä kuin suklaatuuttia.

- Hittijäätelö on ehkä Knäckin iso suklaatuutti, päärynäjätski on vanhusten suosikki, summaa Totte.

Kolmen päivän aikana pojat ovat ansainneet jo 100 euroa. Paras kohderyhmä on poikien mielestä työmiehet.

- Aina kun kysyy, et haluuko ostaa jätskiä, niin melkein kaikki työmiehet on silleen, et pidetäänkö jätskitauko!

Liikkuvuus myyntivalttina

Kokkolan keskustasta löytyy useita jäätelökioskeja ja jäätelöauto kulkee ympäri kaupunkia. Pojat ovat kuitenkin luottavaisia sen suhteen, että jäätelöpyörälle riittää hommia.

- On hyvä, kun pyörällä voi ajaa ympäriinsä ja voi heti stopata, jos joku haluaa ostaa. Ja jos ei jaksa tehä töitä ja on oikeen kuuma, niin voi sit ottaa yhen jäätelön itelleen, ja jos on kaveri mukana, niin on aina hyvä, sanoo Totte.