1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Saaristoristeilijä on lastattu turisteilla

Vaasassa saaristoristeilyt houkuttelevat enemmän paikallisten sijaan turisteja. Matkailijoille jaettavista esitteistä puolet jaetaan englanninkielellä. Alkukesän kylmät ilmat ovat kuitenkin verottaneet tänä vuonna kävijämääriä.

Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Vuodesta 1986 lähtien Vaasan saaristossa seilannut M/S Corina täyttyy lämpimänä kesäpäivänä turisteista. 30 kilometrin reitillä laiva näyttää matkustajilleen maailmanperintöalueen monipuolisuuden.

Vaasan seudulla on tarjolla risteilyjä lasten merirosvoristeilystä saarilla käynteihin. Vaikka Pohjanmaa tarjoaa monenlaista ajanvietettä kesäpäiville, pitävät luontomatkailu ja risteilyt kuitenkin pintansa.

- Me suositaan noita luontokohteita enemmänkin. Tämä on mun mielestä ihan hyvä vaihtoehto, varsinkin kun sää on näin hyvä, kertoo perheensä kanssa risteilylle tullut helsinkiläinen Timo Pulli.

Yrittäjät sään armoilla

Hyvällä säällä matkustajista ei ole pulaa, mutta säiden huonotessa ei merelle lähteminen ei kiinnosta. Alkukesän sateet ovatkin vähentäneet kävijämääriä.

- Keskimääräinen kävijämäärä on noin 20. Jos on kova tuuli ja vesisade, niin ei ne halua mennä. Jos on oikein kuuma ilma, niin ei ne silloinkaan halua mennä. Tämä on sopiva, toteaa yrittäjä Ralf Nygård.

Yrittäjän toive on siis hento tuuli ja 25 asteen lämpötila. Useinmiten M/S Corina täyttyy ulkopaikkakuntalaisista ja ulkomailta tulleista turisteista. Lähiseudulta tuleville risteilyt tarjoavat oivan kohteen esitellä vierailleen paikallista luontoa. Johan Candelin Kokkolasta lähti risteilylle esittelemään ulkomailta tulleelle ystävälleen maailmanperintöaluetta.

- Meillä on amerikkalainen vieras täällä ja halusimme näyttää hänelle, kuinka kaunis on Suomen kesä. Tämähän on mahtava ja yksinkertainen tapa, kun ei tarvitse kuin istua ja katsoa, Candelin kertoo.