Nollaenergiatalon kulutus jää murto-osaan normaalista

Nollaenergiakerrostalo valmistui asuntomessukohteeksi kesällä 2010. Talo pystyy tuottamaan energiaa myös yleiseen sähköverkkoon.

Kotimaa
Kuopaksen nollaenergiatalo ulkoa

Asuntojen energiankulutus on jäänyt murto-osaan normaalista Kuopion opiskelija-asuntoyhtiön Kuopaksen nollaenergiatalossa.

Lähes 50 asunnon kerrostalo valmistui Kuopion keskustaan asuntomessukohteeksi kesällä 2010, ja se otettiin käyttöön hieman myöhemmin. Talon muun muassa aurinkopaneeleilla tuottamaa energiaa on pystytty myös syöttämään sähköverkkoon päivinä, jolloin tuotto on korkeimmillaan.

Nollaenergiatalon tuottamasta energiasta saadaan tarkempaa tietoa ensi talvena, sillä Kuopas on vasta saanut mittarit energiantuoton selvittämiseksi.

Asukkailta opiskelija-asuntoyhtiö on saanut myönteistä palautetta talon asumismukavuudesta: syksyllä ja talvella asunnoissa ei ole kylmän tuntua, ja kesäisin talo pysyy hyvin viileänä.

Kuopaksen nollaenergiatalossa Puusepässä on 47 esteettömäksi rakennettu yksiötä, joissa asuu Kuopion kaupungin vammaispalveluyksikön valitsemia opiskelijoita.

Nollaenergiatalo tarkoittaa taloa, joka tuottaa energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa eli sen kokonaisenergiankulutus on vuositasolla nolla.