1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Joutenolo siirtolapuutarhassa on mielikuvituksen puutetta

Salosen pariskunta asuu Langinlaakson siirtolapuutarhassa, Kotkassa, jo kuudetta kesää. Sateinen kesä ei ole pariskunnan menoa haitannut, vaan tekemistä piisaa päivästä toiseen.

Kotimaan uutiset
Torsti ja Anja Salonen sekä Emma Härkönen istuskelevat kuistilla
Ville Makkonen / Yle

Anja ja Torsti Salonen asuvat Langinlaakson siirtolapuutarhassa koko kesän. Pariskunta viettää kuudetta kesäänsä Langinlaaksossa ja tänä vuonna Saloset ovat asuttaneet kesäasuntoaan huhtikuun viimeisestä päivästä lähtien. Sateinen kesä ei ole Salosten menoa haitannut.

- Ei me tätä sadetta olla pahemmin pelätty, vaikka vettä on tullutkin. Kyllä niitä aurinkoisiakin päiviä on ollut. Ihan hyvällä mielellä jatketaan kesää eteenpäin, Anja Salonen hymyilee.

Anja Salonen muistelee, että heidän Langinlaakson siirtolapuutarhassa viettämiensä kuuden vuoden aikana käynnissä on sään puolesta huonoin kesä.

- Eihän tätä voi verratakaan esimerkiksi viime kesään, sillä se oli säidenkin puolesta tosi hyvä kesä.

Salosten mukaan tekemistä siirtolapuutarhassa riittää yllin kyllin – satoi tai paistoi.

- Kyllä me aamusta iltaan jotain puuhataan. Joutenolo on mielikuvituksen puutetta. Ja jos ei muuta tekemistä ole, niin vaimo kyllä keksii, naurahtaa Torsti Salonen.

Yhteisöllistä toimintaa

Langinlaakson siirtolapuutarhassa pääasiassa kaikki asukkaat tuntevat toisensa ja toiminta on yhteisöllistä. Toukokuussa aloitettiin kevättalkoilla ja vuosikokouksella, lisäksi siirtolapuutarhassa on pidetty kirpputoreja, juhannusjuhlia ja seuraavaksi järjestetään yhteislaulutilaisuus.

Jos ei muuta tekemistä ole, niin vaimo kyllä keksii.

Torsti Salonen

- Elokuun alkupuolella pidetään vielä elomyyjäiset ja katsotaan tarvitseeko syystalkoita pitää. Mutta kyllä täällä on ainakin yritetty kovasti touhuta kaikenlaista, Anja Salonen kertoo.

Anja ja Torsti Salonen ovat saaneet kesäseurakseen lapsenlapsensa Emma Härkösen. Emma on viihtynyt siirtolapuutarhassa hyvin.

- Olen auttanut mummoa puutarha- ja mökkitöissä, käynyt uimassa ja heittelemässä naapurin Patu-koiralle palloa. Täällä voi tehdä kaikenlaista kivaa, Emma Härkönen kiittelee.

Lue seuraavaksi