Vesannon tossutehtaalle ei löydy työntekijöitä

Reino ja Aino Kotikenkä Oy on saanut Vesannon tehtaalle töihin vain puolet toivomastaan henkilöstöstä.

Aino-kengät
Reinojen valmistusta Vesannolla.
YLE / Antti Karhunen

Työvoimapula on vaikeuttanut Vesannon Reino-tehtaan pyörittämistä täydellä teholla. Reino & Aino Kotikenkä -yhtiö on saanut tehtaalle töihin vain puolet henkilöstöstä, jonka se alun perin kaavaili valmistavan tohveleita Vesannolla.

Koska vuoroja ei saada vajaalla miehityksellä täyteen, ei tossutehtaalla pystytä tekemään niin sanottuja pitkiä sarjoja. Vesannon henkilökunta on ollut keväällä myös lomautettuna.

Yhtiö kuitenkin etsii ratkaisuja tilojen hyödyntämiseksi tehokkaasti muilla tavoilla. Nettikauppa on siirretty jo Lieksasta Vesannolle ja tehtaalla ommellaan edelleen etenkin asiakkaiden tilaamia räätälöityjä Reinoja. Vesannolla tehdään myös esimerkiksi Reinojen ja Ainojen erikoisversioita.

Aino ja Reino kotikenkä -yhtiön toimitusjohtajan Arto Huhtisen mukaan Vesannon tehdas aiotaan joka tapauksessa pitää yhä toiminnassa.

Kaikkiaan yhtiöllä näyttää tulevan hyvä vuosi. Huhtisen mukaan ensimmäinen vuosipuolisko on tossukaupan sesonkivaihteluiden vuoksi yleensä tappiollinen, mutta tänä vuonna tulos oli samalta ajalta selvästi positiivinen.

Yhtiön kannattavuutta ovat kasvattaneet osaltaan lisenssituotteet, kuten Reino-olut ja Aino-siideri. Toimitusjohtajan mukaan myös tohveleiden kysyntä on kasvanut edelleen.