1. yle.fi
  2. Uutiset

Qantas-lentoyhtiön työntekijät halusivat eroon BlackBerry-puhelimista

Kanadalaisen BlackBerry-puhelinvalmistajan Research In Motionin maine on saanut taas uuden kolhun. Australialainen lentoyhtiö Qantas vaihtaa kaikki RIM:n valmistamat BlackBerryt kilpailija Applen tuotteisiin. Vaihdon pelätään toimivan esimerkkinä myös muille asiakkaille.

Ulkomaat

Kanadalaisen BlackBerry-puhelinvalmistajan Research In Motionin uskottavuus on saanut taas uuden kolhun. Australialainen lentoyhtiö Qantas ilmoitti torstaina vaihtavansa kaikki yhtiön työntekijöiden BlackBerry-puhelimet Applen iPhoneihin.

IPhone-puhelinten lisäksi Qantas ottaa käyttöönsä lennoille myös Applen iPadit, joilla asiakkailla on mahdollisuus lukea lehtiä sekä selailla nettiä lentojen aikana. Taulutietokoneiden toivotaan tuovan mukanaan energiatehokkuutta sekä vähentävän lentojen aikana tulevia roskia.

Laitevaihdoista päätettiin sen jälkeen, kun suuri osa lentoyhtiön työntekijöistä suositteli uusia puhelimia. Qantas vaihtaa kaikkiaan 1 300 työntekijän puhelimet uusiin tuotteisiin.

Vaihto vaikuttaa myös Nokiaan?

Analyytikkojen mukaan arvovaltaisen lentoyhtiön ilmoitus voi olla kohtalokas isku RIM:n uskottavuudelle ja osoittaa monille sen asiakkaille, ettei BlackBerry-puhelimilla ole mahdollisuuksia puhelinvalmistajien välisessä kilpailussa. Qantaksen siirto vahvistaa Applen jalansijaa markkinoilla etenkin sitä pienempien puhelinvalmistajien, kuten RIM:n ja Nokian, kustannuksella.

- Maailma on muuttunut, ja joka puolella on nyt vain iPhoneja ja Android-alustoja, toteaa telealan analyytikko Paul Budde uutistoimisto AFP:lle.

Research In Motion on kamppaillut jo pidemmän aikaa laskevien myyntilukujen kanssa, ja myös yhtiön osakkeen arvo on laskenut voimakkaasti tänä vuonna. Yhtiö on ilmoittanut myös mittavista irtisanomisista.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi