1. yle.fi
  2. Uutiset

Prinssi Charlesin hääaamun paahtoleipä huutokaupattiin

Sisäkön äiti oli tallettanut paahtoleivän prinssin aamupalatarjottimelta. Leivästä tuli kallein Britanniassa koskaan huutokaupattu ruoka.

Ulkomaat
Paahtoleipä, joka ilmeisesti tarjoiltiin aamiaiseksi prinssi Charlesille päivänä, jolloin hän meni naimisiin Diana Spencerin kanssa vuonna 1981.
Paahtoleipä, joka ilmeisesti tarjoiltiin aamiaiseksi prinssi Charlesille päivänä, jolloin hän meni naimisiin Diana Spencerin kanssa vuonna 1981.AFP / Lehtikuva / Hansonin huutokauppakamari

Walesin prinssi Charlesin hääpäivän aamun aterialla tarjolla ollut paahtoleipä on huutokaupattu Britanniassa. Palatsin entisen palvelijan tallettama paahtoleipä myytiin torstaisessa huutokaupassa 230 punnalla eli noin 295 eurolla.

Prinssi Charlesin ja Dianan häitä seurasi 1981 kaikkiaan noin 750 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti. Rosemarie Smith, jonka tytär työskenteli kuninkaalliselle perheelle lähes kolme vuosikymmentä, selitti kuinka leivänpala päätyi perheen omistukseen:

- Siihen aikaan tyttäreni oli sisäkkönä palatsissa ja yksi hänen tehtävistään oli noutaa prinssi Charlesin aamiaistarjotin hänen huoneensa ulkopuolelta. Olin tyttäreni kanssa käytävässä ja näin, että prinssi Charles oli jättänyt vähän paahtoleipää tarjottimelle. Olin ajatellut, että tallettaisin jonkin muiston häistä, ja näin paahtoleivän, ja ajattelin, että miksipä ei, Smith kuvasi tapahtumia lehdistötiedotteessa.

Paahtoleivästä tuli kallein brittiläisessä huutokaupassa koskaan myyty ruoka. Huutokauppakamari kuitenkin sanoi, ettei ole olemassa mitään todisteita siitä, että paahtoleipä on todella hovista peräisin.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi