1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keskustelutilaisuuteen tehtiin kaasuisku Oulussa

Vasemmistolaisten ryhmien homo-, bi- ja transpakolaisista järjestämään keskustelutilaisuuteen tehtiin Oulun keskustassa hyökkäys noin kello 19 torstai-iltana. Kaasua silmiinsä saanut henkilö on viety sairaalahoitoon.

Kotimaan uutiset
Pelastusviranomaisia kadulla Oulussa.
Tommi Forsman / Yle Oulu

Oulun keskustassa on tehty kaasuisku vasemmiston keskustelutilaisuuteen. Silminnäkijän mukaan yksi henkilö on viety sairaalahoitoon hänen saatua kaasua silmiinsä. Keskustelutilaisuus liittyy Oulussa meneillään olevaan Northpride-tapahtumaan.

Keskustelutilaisuuteen saapunut mies suihkutti yhden puhujan kasvoihin kaasusumuttimella. Kaasua silmiinsä saanut henkilö on viety sairaalahoitoon. Poliisin mukaan 30 - 40 ihmistä jouduttiin evakuoimaan tilasta kaasun vuoksi.

- Sinne oli tullut epämääräisen näköinen ihminen, jota yksi puhujista oli mennyt tervehtimään, niin hän oli saanut minun käsitykseni mukaan kaasuhyökkäyksen silmiin, ja sitten tämä hyökkääjä on poistunut paikalta, kertoo Northpride-toimikunnan puheenjohtaja Tuomo Jaakkonen.

Isku tehtiin Kirkkotorin koulutuskeskuksessa, joka sijaitsee osoitteessa Asemakatu 5, aivan Oulun keskustassa. Iskun jälkeen tilaisuus siirrettiin toiseen paikkaan.

Poliisin mukaan hyökkäyksen tekijä toistaiseksi tuntematon. Tapahtumaa tutkitaan pahoinpitelyinä.

Tapahtuma liittyy Oulussa järjestettävään Northpride-tapahtumaan, vaikka ei olekaan festivaalin virallista ohjelmaa. Tapahtuman järjestivät Sosialistinen vaihtoehto/CWI- ja Vapaa vasemmisto sekä DSL-ryhmät.

Northpride-vastaava Jaakkonen pitää iskua valitettavana, mutta ei usko että se kohdistui erityiseti Northpride-tapahtumaan.

- Itse tietenkin Northpride-tapahtuman järjestäjänä toivon, että ketään vastaan ei tehtäisi tällaista, mutta oletan, että tämä oli tätä kyseistä tapahtumaa vastaan eikä Northpride-tapahtumaa tai seksuaalivähemmistöjä, Jaakkonen sanoo.

Jaakkonen kertoo, että Northpride-tapahtuman järjestäjät tulevat keskustelemaan poliisin kanssa siitä, pitäisikö festivaalitapahtumien turvaamista tehostaa.

Lue seuraavaksi