"Oulun kaasuisku oli suunniteltu teko"

Vasemmistoryhmittymien keskustelutilaisuuden järjestäjät pitävät iskua suunniteltuna tekona järjestäjiä vastaan. Tulevien päivien Northpriden ohjelmaa pitää turvata yhä vankemmin, pohtivat järjestäjät.

Kotimaa
Poliisit haastattelevat iskun jälkeen paikallaolleita
Tommi Forsman / Yle

Oulussa järjestetty keskustelutilaisuus teemalla homo-, bi- ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka sai torstai-iltana uuden sävyn, kun tapahtuman pääpuhujaa sumutettiin pippurisumutteella silmiin ja hän joutui tapahtuneen jälkeen sairaalahoitoon.

- Yhtäkkiä näin kun puhujamme Dan Koivulaakso tulee ja hänellä vuotavat silmät. Hän oli juuri saanut pippurisumutetta silmiinsä, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä oululainen kaupunginvaltuutettu Juha Tapio.

Kolmen vasemmistojärjestön keskustelutilaisuus jouduttiin iskun jälkeen siirtämään toisiin tiloihin. Tilaisuus oli Oulussa meneillään olevan seksuaalista tasa-arvoa korostavan Northpriden ulkopuolinen tapahtuma.

Juha Tapio pitää tapahtunutta suunniteltuna iskuna keskustelutilaisuuden järjestäjiä kohtaan.

- Se on ilman muuta suunniteltu isku. Se johtuu teemastamme ja meistä, jotka vastustamme homo-, bi- ja transseksuaalien vainoamista ja vastustamme äärioikeistoa sekä rasisteja.

Välikohtauksella on vaikutuksia myös Oulussa torstaina käynnistyneeseen Northpride-tapahtumaan, Juha Tapio pohtii.

- Tulevien päivien tapahtumia pitää turvata yhä vankemmin.

- Tämä on näköjään todellisuutta. Tämä konkretisoi sen, mitä varten me täällä olemme, tapahtuman järjestelyissä mukana ollut Sirpa Dorochenko toteaa.