1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hyöky aiotaan huutokaupata

Satavuotisjuhliaan viettävä S/S Hyöky aiotaan huutokaupata syksyllä. Kapteeni Jorma ”Patu” Patanen kertoo ilmoittavansa laivan huutokauppakamari Hagelstamin meriaiheiseen Nautica-huutokauppaan.

Kuva: Maija Tuunila / Yle

Huutokauppakamari Hagelstam järjestää meriaiheisen Nautica-huutokaupan 5.9. Helsingissä. S/S Hyöky laitetaan myytävien kohteiden listalla. Wenzel Hagelstam on arvioinut entisen majakkalaiva Helsingin joitakin vuosia sitten. Lähtöhinnaksi asetetaan miljoona euroa.

- Wenzel laittoi miljoonan, sanoin ettei se riitä. Pelle laittoi toisen miljoonan, Patu Patanen vitsailee viitaten haminalaismuusikko Pelle Miljoonaan.

Wenzel laittoi miljoonan, sanoin ettei se riitä. Pelle laittoi toisen miljoonan.

Jorma "Patu" Patanen

S/S Hyökyn omistaa Haminan Höyrylaiva Oy. Yhtiö osti laivan vuonna 1983. Laiva valmistui vuonna 1912 Pietarissa. Patasen mukaan erityisesti venäläiset ovat olleet kiinnostuneita aluksesta.

S/S Hyöky ja Patu Patanen ovat tuttu näky Kotkan meripäivillä. Patanen laskee majakkalaivan olleen mukana 20-30 kertaa. Ja kaikkia kertoja hän ei edes muista.

- Voi olla, että tänä vuonna tullaan meripäiville viimeisen kerran. Mutta nämä meripäivät ollaankin alusta loppuun asti.