Huipputipserin viime hetken vinkit: rahat kiinni Oktaaviaan, Villihottiin ja Frankoon

Vuoden 2011 totopelaajaksi valittu mikkeliläinen Antti Peltola uskoo kuningaskisassa juvalaisorien vauhtiin. Tammoista Peltolan suosikiksi nousee kokenut kuningatarkisakävijä.

tammat
Antti Peltola
Antti PeltolaYle Etelä-Savo

Mikkeliläinen ammattipeluri Antti Peltola odottaa kuninkuusraviviikonloppua vesi kielellä.

Yle Etelä-Savolle antamassaan haastattelussa viime vuoden ravipelien SM-kisat yllätysvedoilla voittanut Peltola uskoo kuninkuuskisassa Seppo Suurosen talliin.

Peltola iskisi rahansa Villihotille ja Frankolle.

- Franko on osoittanut sellaisia merkkejä, että jos ja kun klaaraa kaikki kolme matkaa, niin pystyy tekemään villihotit ja ottamaan ravikuninkuuden ensimmäisellä yrityksellä, jos muille tulee epäonnea. Mutta Villihotti on kunnossa. Pikkuisen tullut haparointeja ja laukkoja pariin viimeiseen lähtöön, mutten huolestuisi niistä kauheasti tämän hevosen kohdalla, Peltola pohtii.

Vaikka Esa Holopaisen valmentamaa Bokeria pidetään yhtenä orikisan ennakkosuosikkina, ei Peltola hevoseen täysillä usko.

- Boker on elämänsä kunnossa, mutta pikkuisen varauksella suhtautuisin hevoseen kokonaiskilpailussa. Nyt on vain pelimiehen tuntuma, että voittoon asti voi olla vaikea riittää.

"Oktaavialla kaikki kunnossa"

Tämän vuoden kuningatarkisasta tulee mielenkiintoinen ennakkosuosikki I.P. Vipotiinan poisjäännin takia. Tammoista Peltola suosittelee ehkä hieman yllättäen Oktaaviaa.

- Nyt on pakka auki haastajille. Porukastahan löytyy vanhoja kuningattaria B. Helmiinan ja Velin Vinkeen johdolla, mutta nostaisin kuitenkin suurimmaksi suosikiksi Oktaavian, joka on kokenut kuningatarkilpailukävijä ja noussut huippukuntoon. Valmennustiedot lupaavat hyvää ja paikka avausmatkalle on hyvä, Antti Peltola summaa.

Mutta entä sitten se yllätysosasto, josta Peltola tunnetaan?

- No B. Turolii on aikaisemminkin keikkunut kolmannen-neljännen sijan paikkeilla kokonaiskilpailussa. Hevonen vaikuttaisi löytäneen ehdä yhden terävän pykälän lisää tälle vuodelle, Peltola vinkkaa.