1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oulun kaasuiskun tekijä edelleen kateissa

Poliisi on edistynyt kaasuhyökkäyksen tutkinnassa, mutta tekijä on edelleen karkuteillä. Poliisin mukaan tekijän motiivi on ollut poliittinen.

Kotimaan uutiset
Kaasuisku Oulussa
Tommi Forsman / Yle

Oulun poliisi kertoo edistyneensä Oulussa torstaina vasemmistoryhmittymien keskustelutilaisuuteen tehdyn kaasusumutinhyökkäyksen tutkinnassa, mutta tekijä on edelleen karkuteillä.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että tekijän motiivi on ollut poliittinen eikä niinkään Oulussa torstaina käynnistyneeseen seksuaalista tasa-arvoa korostavaan North prideen liittyvä.

Poliisi kertoo, että tekijä oli ollut tilaisuudessa läsnä. Ennen tilaisuuden alkua kiinnitti ensimmäisen puheenvuoron pitäjä huomiota penkissä istuneeseen punapaitaiseen mieheen, joka ei näyttänyt sopivan joukkoon. Mies poistui eteiseen ja kun puheenpitäjä meni tarkistamaan mikä tämä on miehiään, hänen kasvoilleen sumutettiin kaasua. Punapaitainen henkilö poistui välittömästi paikalta eikä häntä ole tavoitettu.

Tekijästä on saatu valvontakameran kuvia.

Torstai-illan seminaarissa oli tarkoitus käsitellä äärioikeiston vähemmistöihin kohdistamaa uhkaa.

Kaasuhyökkäyksen uhriksi joutunut henkilö on päässyt pois sairaalahoidosta.

Poliisi kaipaa tietoja ja havaintoja tapahtuneesta. Tekijän tuntomerkit: ikä n. 25 v, pituus 180-185 cm, lyhyet siistit hiukset, siisti yleisolemus, beiget housut ja punainen yksivärinen t-paita.

Lue seuraavaksi