Silminnäkijä: Ampuja oli rauhallinen eikä sanonut mitään

Silminnäkijät kertovat kaaoksesta denveriläisessä elokuvateatterissa. Näytöksessä, johon ampuja hyökkäsi, oli paljon lapsia. Nuorin kuolleista on 6-vuotias.

Ulkomaat

Denveriläisessä elokuvateatterissa paikalla olleet kertovat tv-kanava CNN:lle ampujan potkaisseen hätäuloskäynnin auki ja heittäneen sieltä savupommin. Sitten mies oli avannut tulen. Osa yleisöstä luuli tiheän savun ja tulituksen olevan erikoistehoste, joka kuului elokuvaan.

Paikalla olleiden mukaan mies alkoi ampua, kun elokuvassa oli meneillään toimintakohtaus, jossa ammuttiin.

- Ampuja oli hyvin rauhallinen. Pelottavinta oli se, ettei hän sanonut sanaakaan, silminnäkijä kertoo paikalliselle 9news-televisiokanavalle.

Katsottuani taakseni huomasin, ettei se ollut osa elokuvaa.

Obed Sanchez

- Koska savua oli niin paljon, salissa ei voinut nähdä mitään ja hengittäminen oli vaikeaa, kertoo Alex Milano 9newsille.

Milano oli katsomassa elokuvaa viereisessä salissa pikkusiskonsa kanssa.

- Yritin pysyä rauhallisena juuri sisareni vuoksi, Milano kertoo.

- Kuulimme 10 tai 20 laukausta ja räjähdyksiä, sitten tuli kuulutus, että kaikkien on poistuttava salista, eräs silminnäkijä kertoi CNN:lle.

CNN:n haastattelemien ihmisten mukaan mies liikkui hitaasti ja ampui sattumanvaraisesti ihmisiä kohti.

- Ensin mieleen tulivat ilotulitteet, katsottuani taakseni huomasin, ettei se ollut osa elokuvaa, salissa ollut Obed Sanchez kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.