Epäillyn kodista etsittiin räjähteitä

Silminnäkijä ja Auroran poliisipäällikkö kertovat tunnelmista pian ampumatapauksen jälkeen. Kummatkin ovat silmin nähden järkyttyneitä Denverin joukkosurmasta.

Ulkomaat
Poliisin joukkoja ampujan kodin ulkopuolella.
Ainakin 12 ihmistä sai surmansa ja useita kymmeniä haavoittui, kun mies avasi tulen elokuvateatterissa Denverissä Yhdysvalloissa.

- Minulta vei hetken tajuta, mitä oli tapahtumassa. Kun ihmiset alkoivat juosta karkuun, heittäydyin maahan, jotta minuun ei osuisi. Kuulin ainoastaan metallin kilinää ja näin savupilviä. V**** hullua, silminnäkijä kertoi CBS-televisiokanavalle.

Auroran poliisipäällikkö Dan Oates kommentoi CBS:n haastattelussa, ettei heillä ole tietoa muista ampujista.

- Poliisipartiot löysivät asemiehen elokuvateatterin takana sijaitsevalta parkkipaikalta läheltä autoa. Hänellä oli hallussaan kaasunaamari, ja ainakin kivääri sekä käsiase. Elokuvateatterin sisältä löydettiin lisäksi ainakin yksi ase, Oates kertoi.

- Ampuminen on tiettävästi kestänyt jonkin aikaa. Tällä hetkellä meillä on tieto noin 50:stä haavoittuneesta ja 14:stä kuolleesta. Kymmenen sai surmansa teatterissa ja neljä kuoli alueen sairaaloissa, Oates sanoo. Myöhemmin joukkosurman uhriluku on tarkentunut 12:een kuolleeseen.

Vielä jonkin aikaa ampumisen jälkeen oli epäselvää, onko yhä käynnissä jonkinlainen operaatio surmaajan kiinnisaamiseksi. Poliisin erikoisjoukkojen SWAT-ryhmän panssariajoneuvot sekä muut poliisiautot parveilivat ampumapaikan läheisyydessä. Useita katuja oli suljettu Denverin Auroran alueella pitkään ampumisen jälkeenkin. Myös epäillyn kotitalo evakuoitiin.

- Epäilty, joka on poliisin hallussa, kertoi poliisille asunnossaan olevan räjähteitä, Oates sanoi.

Pohjois-Aurorassa sijaitseva asuinkerrostalo evakuoitiin ja poliisi teki tutkimuksia epäillyn asunnossa. Poliisi tutki myös räjähteiden mahdollisuutta parkkipaikalla, ja alue olikin eristettynä täysin tarkempien tutkimusten ajan.