1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Merivartiostolla kiirettä - ruotsalaisperheen moottorivene kärysi ja mies putosi Viking Amorellalta

Ensin Viking Amorellan yhdeksänneltä kannelta putosi veteen mies. Sen jälkeen ruotsalaisperheen moottoriveneessä syttyi tulipalo.

Turun merivartiosto pääsi tänään perjantaina tositoimiin, kun Ahvenanmaan merialueella sattui kaksi uhkaavaa hätätilannetta.

Ensimmäisessä tapauksessa Viking Amorella -matkustajalaivan yhdeksänneltä kannelta putosi veteen mies puoli kolmen maissa iltapäivällä. Amorella oli tapahtuma-aikaan Maarianhaminan Länsisataman lähellä. Alueella oli kauniin kesäpäivän takia paljon veneilijöitä, ja mies saatiin pelastetuksi lähellä olleeseen huviveneeseen.

Myös merivartioston partio oli lähettyvillä ja pääsi paikalle nopeasti. Mies vietiin sairaalahoitoon.

Toinen uhkaava tilanne sai alkunsa noin puoli viiden aikaan illalla, kun ruotsalaisperheen moottoriveneen konehuoneessa syttyi uhkaava tulipalo. Perheen isä sai palon pysymään aisoissa pitämällä konehuoneen luukut kiinni.

Ahvenanmaan meripelastusseuran vene ennätti paikalle ensimmäisenä ja evakuoi perheen 45 minuutin kuluttua palon alkamisesta. Turun meripelastuskeskuksen mukaan perhe joutui odottamaan apua niin kauan, koska meri oli tyhjä tapahtumapaikalla Eckerön luoteispuolella.

Vene kuljetettiin Eckeröhön ja perhe vietiin maihin merivartioston partioveneen kyydissä. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Nelihenkinen ruotsalaisperhe oli matkalla Tukholman saaristosta Ahvenanmaalle.