1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Forbes: Jollan kännyköistä matkapuhelinten ferrareita

Aloitteleva Jolla-yhtiö kehittää uutta älypuhelinta, jonka käyttöjärjestelmänä on Nokian hylkäämä Meego. Yhtiöllä on jo noin 50 työntekijää, joista valtaosa on siirtynyt Nokialta.

Kuva: Jolla

Yhdysvaltalaisen Forbes-talouslehden kolumnisti ennustaa hyvää tulevaisuutta suomalaisen Jolla-yhtiön älypuhelimille. Matkapuhelinteknologiaan erikoistunut kirjoittaja Ewan Spence vertaa kolumnissaan, että Jollan tuotteista tulee älypuhelinmaailman ferrareita.

Kirjoittaja ennakoi myös, että Jollasta tulee yksi johtavista "boutique"-älypuhelinvalmistajista ensi vuoden aikana.

Hän ei usko, että yhtiö saavuttaa merkittävää markkinaosuutta, mutta tästä huolimatta puhelimia myydään tarpeeksi ja niiden hinta voi olla myös tavallista korkeampi. Forbesin kolumnisti katsoo, että pienikin myynti on tarpeeksi, jos tuote on tarpeeksi ainutlaatuinen, haluttu ja tuo katetta yritykselle. Hän muistuttaa, että näin on myös Ferrarilla, jota pidetään menestyneenä automerkkinä, vaikka autoja myydään vain alle 10 000 kappaletta vuodessa.

Aloitteleva Jolla-yhtiö kehittää uutta älypuhelinta, jonka käyttöjärjestelmänä on matkapuhelinvalmistaja Nokian hylkäämä Meego. Yhtiöllä on jo noin 50 työntekijää, joista valtaosa on siirtynyt Nokialta.

Jolla aikoo julkistaa jo tänä vuonna ensimmäisen Meego-käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimensa. Yhtiö on tehnyt puhelimesta ensimmäinen myynti- ja jakelusopimuksen Kiinan suurimman älypuhelimien vähittäismyyntiketjun kanssa.