Poliisi poisti räjähteet Denverin pidätetyn asunnosta

Epäilty oli saanut runsaasti postipaketteja kotiinsa ja työpaikalleen. Poliisi kuvailee miehen suunnitelleen tekojaan useita kuukausia.

Ulkomaat
Poliisi tuhosi asunnosta löydetyt räjähdeet kauko-ohjatusti Auroran lähistöllä 21. heinäkuuta 2012.
Reuters-TV

Poliisi on poistanut Denverin epäillyn joukkosurmaajan asuntoonsa virittämät räjähteet. Viranomaisten mukaan räjähteet olisivat voineet tappaa asuntoon astuneet ihmiset ja tuhota rakennuksen.

Poliisi löysi asunnosta muun muassa räjähteitä, ammuksia ja syttyviä nesteitä. Mies oli rakentanut esimerkiksi yli 30 kranaatin kaltaista räjähdettä. Ensimmäisenä asuntoon meni kauko-ohjattu robotti. Poliisi aloitti räjähteiden poistamisen pienellä hallitulla räjäytyksellä. Loput räjähteet tuhottiin myöhemmin niille varatulla paikalla kaupungin ulkopuolella.

- En ole koskaan nähnyt tällaista, kuvaili Auroran poliisipäällikkö Dan Oates näkyä asunnossa.

Poliisi on korostanut, ettei ole todisteita siitä, että miehellä olisi ollut joku apunaan. Muita epäiltyjä ei ole. Poliisi arvioi miehen valmistautuneen useita kuukausia. Tekoja kuvaillaan hyvin harkituiksi. Mies oli tilannut materiaalia muun muassa internetistä ja saanut runsaasti postipaketteja kotiinsa ja työpaikalleen.

24-vuotias epäilty on pidätetty ja häntä kuullaan oikeudessa huomenna maanantaina. Häntä syytetään 12 ihmisen kuolemasta ja liki 60 vahingoittamisesta. Hän avasi tulen elokuvateatterissa Denverin esikaupungissa Aurorassa tuoreen Batman-elokuvan ensi-illassa keskiyöllä perjantaina paikallista aikaa.

Sairaalalähteiden mukaan yhdeksän haavoittuneen tila on edelleen vakava.

Lähteet: Reuters, AFP, AP