Coloradon joukkomurha saattaa johtaa uuden gangsterielokuvan saksimiseen

Syyskuussa ensi-iltaan tulevassa Gangster Squad -elokuvassa on kohtaus, jossa elokuvateatteriyleisöä ammutaan. Warner Bros. lopetti ampumiskohtauksen sisältävien mainosten esittämisen heti perjantain verilöylyn jälkeen.

Kuva: Warner Bros. Ent.

Yhdysvaltain Coloradossa perjantaina tehty joukkomurha johtanee syyskuussa ensi-iltaan tulevan Gangster Squad -elokuvan muuttamiseen. Taistelusta järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan 40 - 50 -luvun Los Angelesissa kertovaan elokuvaan sisältyy kohtaus, jossa elokuvateatteriyleisöä ammutaan.

Tuotantoyhtiö Warner Bros. päättää tänään maanantaina, leikataanko kohtaus pois elokuvasta tai siirretäänkö sen ensi-iltaa.

Perjantaina, heti 12 henkeä vaatineen joukkomurhan tapahduttua, Warner Bros. lopetti Gangster Squadin mainosten esittämisen, sillä niissä oli mukana teatteriampumiskohtaus.

Myös Batman-elokuva, jonka ensi-illassa joukkomurha tehtiin, on Warner Brosin tuottama. Yhtiö vähensi Yön ritarin paluun mainoskampanjaa, perui sen ensi-illan Pariisissa ja luopui elokuvan näyttelijöiden vierailuista Meksikossa ja Japanissa.

Elokuvateatterit kiristivät turvatoimiaan.

Verilöyly ensi-illassa ei juurikaan vaikuttanut Batman-elokuvan katsojalukuihin viikonloppuna Yhdysvalloissa ja Kanadassa, vaan sen avausviikonlopun tulos oli kautta aikain kolmanneksi paras. Elokuva tuotti Yhdysvalloissa ja Kanadassa viikonloppuna arviolta yli 132 miljoonan euron lipputulot, mikä oli jonkin verran ennakkoarvioita vähemmän.