1. yle.fi
  2. Uutiset

Vieskerin Valolle menestystä Kuninkuusraveissa

Ensimmäistä kertaa Kuninkuusraveihin osallistunut Vieskerin Valo sijoittui kilpailussa viidenneksi. Ohjastaja Pertti Niveri odottaa ravurilta tulevaisuudessa vieläkin kovempia suorituksia

raviurheilu
Oriiden päätösmatka Kuninkuusraveissa Mikkelissä kesällä 2012.
Yle / Petri Vironen

Pertti Niverin ravitallissa Kouvolan Pilkanmaalla asustava Vieskerin Valo ravasi hyvällä menestyksellä viikonloppuna Mikkelin Kuninkuusraveissa. Kahdeksanvuotias ori sijoittui kovassa kilpailussa viidenneksi.

- Jotkut vähän epäilivät, että Vieskerin Valo ei kuulu Kuninkuusraveihin, mutta kyllä se näillä näytöillä sinne kuuluu. Olisimme olleet tyytyväisiä sijoihin 7-9, joten tämä on kyllä plussaa. Olen erittäin tyytyväinen, Niveri sanoo.

Varsinkin ensikertalaiseksi suoritus on Niverin mukaan oikein hyvä. Hän uskoo hevosen olevan vuoden kuluttua entistä parempi, jos se vain pysyy terveenä.

- Kehityskäyrä on osoittanut koko ajan ylöspäin, joten odotan mielenkiinnolla tulevaisuutta, Niveri sanoo.

Kilpailun jälkeen Vieskerin Valoa on huollettu ja ruokittu hyvin. Ravurin annetaan rauhassa palautua ainakin seuraavat kolme viikkoa. Täysin toimettomana ravurin ei kuitenkaan tarvitse olla.

- Tänään iltapäivällä lähdetään astutushommiin. Olisiko Vieskerin Valon palkinto ja kruunu sitten siinä, Niveri naurahtaa.

Lue seuraavaksi