Tutkimus: Naiset ovat miehiä laiskempia

Viime viikolla uutisoitu Lancet-lehden raportti kertoo karua kieltään: maailmanlaajuisesti naiset liikkuvat miehiä vähemmän. Time-lehti vetää tästä johtopäätöksen, että naiset ovat miehiä laiskempia.

Ulkomaat
Mies heittää vettä kuuman kivihiilikasan päälle.
Alaa Badarneh / EPA

Tutkimukset ovat viime aikoina osoittaneet, että naisilla saattaa olla miehiä korkeampi älykkyysosamäärä. Naiset myös elävät miehiä pidempään. Tuore tutkimus kertoo kuitenkin, että naiset ovat miehiä laiskempia, uskoo Time-lehti.

Viime viikolla arvostetussa lääketieteen julkaisu Lancetissa kerrottiin fyysisestä aktiivisuudesta maailman eri maissa. Tutkimuksessa todettiin, että 34 prosenttia naisista ja 28 prosenttia miehistä 122 eri maassa liikkuu liian vähän.

Riittäväksi viikottaiseksi liikunta-annokseksi suositellaan viittä 30 minuutin mittaista, maltillisella teholla tehtävää harjoitusta, kolmea 20 minuutin reipasta harjoitusta, tai vaihtoehtoisesti näiden kahden yhdistelmää.

Maailmanlaajuisesti 31,1 prosenttia ihmisistä ei liiku tarpeeksi. Se tarkoittaa, että 1,5 miljardia ihmistä saa liian vähän liikuntaa päivittäin. Eri maiden välillä on kuitenkin huimia eroja. Vain 4,7 prosenttia bangladeshilaisista liikkuu liian vähän, kun taas maltalaisista liikkumattomia on jopa 72 prosenttia.