Bulgariassa etsitään itsemurhapommittajan hotellihuoneessa ollutta naista

Tiedotusvälineiden mukaan mies oli ennen iskua Varnassa hotellissa ja jätti huoneeseen "biologista todistusaineistoa".

Ulkomaat
Julkaistuissa turvakamerakuvista näkyy, että pommittajaksi epäilty oli pukeutunut normaaliksi turistiksi ja että hänellä oli pitkät hiukset, todennäköisesti peruukki.
EPA / MVR

Israelilaisturisteja tappanut itsemurhapommittaja saapui maahan Romaniasta, puhui sujuvaa venäjää ja hänen seuralaisenaan oli nainen hotellihuoneessa, kertovat bulgarilaiset tiedotusvälineet maanantaina.

Televisiokanava BTV:n mukaan tutkijat sanovat, että pommittaja oli Varnassa päivää ennen iskua Burgasin lentokentällä. Tutkijoiden mukaan mies jätti "biologista todistusaineistoa" hotellihuoneeseen.

Troud-sanomalehden mukaan poliisit etsivät naista, jonka arvellaan olleen miehen seurassa varnalaisessa hotellissa. Poliisit etsivät myös toista miestä, joka on jollain tavalla yhteydessä hotellissa olleeseen naiseen. Lehti oli haastatellut myös taksikuskia, joka sanoi, että mies puhui hyvää venäjää.

Bulgarian viranomaiset ovat kieltäytyneet kommentoimasta tutkintaa virallisesti. Tiedossa on, että reilu kolmekymppinen mies käytti väärennettyä amerikkalaista ajokorttia ja että hän oli ulkomaalainen. Julkaistuissa turvakamerakuvista näkyy, että pommittajaksi epäilty oli pukeutunut normaaliksi turistiksi ja että hänellä oli pitkät hiukset, todennäköisesti peruukki. Hän näyttäisi olevan valkoihoinen.

Israel on syyttänyt iskusta libanonilaista Hizbollah-järjestöä ja sen Iran-yhteyksiä. Aiemmin bulgarialaiset ja israelilaiset tiedotusvälineet kertoivat, että iskijä olisi ollut ruotsalainen, suomalais-algerilaistaustainen entinen Guantánamo-vanki. Ruotsin Säpo on kiistänyt tämän.

Lähteet: AFP