Ikealla olisi Etelä-Karjalassa varaa valita

Sekä Lappeenranta että Imatra ottaisi huonekalujätin avosylin vastaan. Lappeenrannassa Ikean paikaksi on jo aiemmin markkeerattu tonttia Nuijamaantien varresta. Imatra teki oman avauksensa Ikean suuntaan ja esitteli yritykselle paikkaa kaupunkien rajalta Korvenkannasta.

IKEA
Ikean Vantaan myymälä
Ikea laajentaa myymäläänsä Vantaalla.Touko Yrttimaa / YLE

Maakuntakaavan mukaan Lappeenranta voi tarjota Ikean kaltaiselle yritykselle liiketonttia Nuijamaantien ja Saimaan kanavan välistä. Minkäänlaisia sopimuksia asiasta ei kuitenkaan ole tehty, vaikka alueella rakennetaankin uusia ramppeja.

- Salaliittoteoriat voi unohtaa, mitään salaisia sopimuksia ei Ikean kanssa ole tehty, sanoo Lappeenrannan kaupunginsihteeri Juha Willberg.

Maakuntakaavan mukaan kyseinen Nuijamaantien varressa sijaitseva tontti on Lappeenrannassa ainoa Ikealle soveltuva paikka.

- Kyllä sinne seuraavien vuosien aikana jotakin aletaan rakentaa, sanoo Lappeenrannan kaupunginsihteeri Juha Willberg.

"Tärkeä saada Ikea maakuntaan"

Imatralla oltaisiin myös valmiita ottamaan huonekalujätti vastaan. Imatra on keskustellut Ikean kanssa mahdollisuudesta sijoittua kaupunkien rajalle, Korvenkannan alueelle.

- Mielestäni olisi tärkeä saada Ikea maakuntaan, se vetäisi alueelle ihmisiä. Esimerkiksi Tuurissa on nähtävillä se, mitä kauppa saa aikaan, sanoo Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

Korvenkantaan halutaan suurkaupanyksiköitä. Lintusen mukaan sen vahvuutena on hyvä sijainti aivan Kuutostien varrella.

- Rakennusoikeutta täällä on 100 000 kerrosneliötä, Ikea ei itsekseen tarvitsisi niin paljon, sanoo Lintunen.

Imatran suunnitelmista kertoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa.